Pripravte si doma obľúbené jedlo nášho detstva a nostalgicky pri ňom zaspomínajte na bezstarostné časy.
Fantastický kurací paprikáš, ktorý všetci milujú.
Vynikajúci recept na legendárny kurací paprikáš z portálu recepti-i-zdravlje.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 červenú cibuľu
1-2 mrkvy
1/2 koreňa zeleru (voliteľné)
1 červenú papriku
4 zemiaky
1 šálku paradajkového pretlaku
vodu
2-3 bobkové listy
4 kuracie stehná
1 kuracie prsia
vegetu podľa chuti
1 ČL mletej papriky
mleté čierne korenie podľa chuti
trochu rastlinného oleja
Na halušky:
2 vajcia
5 PL polohrubej múky
2 PL krupice
100 ml minerálnej alebo čistej vody
Postup:
Cibuľu nakrájame na kocky a krátko podusíme na troche oleja.
Pridáme ošúpanú a nakrájanú mrkvu.
Potom pridáme zeler, na kocky nakrájanú papriku a bobkový list.
Kým sa zelenina dusí, umyjeme mäso.
Z mäsa odstránime kožu.
Kuracie prsia nakrájame na kocky a všetko pridáme k dusenej zelenine.
Dusíme asi 10 minút, alebo kým mäso trochu nezbelie.
Medzitým ošúpeme zemiaky, nakrájame na kocky a pridáme k mäsu.
Potom pridáme nové korenie, vegetu a za občasného miešania dusíme asi 5 minút.
Teraz pridáme horúcu vodu.
Vody nalejeme toľko, aby zakryla všetko v hrnci.
Prikryjeme a pokračujeme vo varení na nízkej teplote asi 10 minút.
Medzitým si pripravíme halušky.
V miske vidličkou rozšľaháme vajcia.
Pridáme múku, krupicu a po troškách prilievame vodu.
Necháme odstáť, kým sa uvarí paprikáš.
Na záver pridáme paradajkový pretlak a vidličkou alebo lyžicou vkladáme halušky.
Paprikáš je hotový, keď sa dajú zemiaky roztlačiť vidličkou na jemno, mäso ľahko oddelí od kosti a halušky pekne napučia a vyplávajú na povrch.
Na záver môžeme posypať na drobno nasekanou petržlenovou vňaťou.
Podľa želania môžeme dochutiť korením.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!