Z troch prísad robím najlepší koláč na svete. Každé sústo sa rozplýva v ústach!

Každé sústo sa roztápa v ústach!

Recept na koláč, o ktorý sa s vami chystáme podeliť, je skutočným zážitkom. Zakaždým, keď ho servírujem, má u hostí veľký úspech.

 

 

Zabudnite na zložité recepty, toto je bomba

Určite mi dáte za pravdu, že o pečení už dlhé roky panuje škodlivý stereotyp.

Veľmi často počúvame, že niekto sa o domáci dezert ani nepokúsi, pretože je to príliš náročná úloha, potrebujete na to príliš veľa prísad, času a výsledok je napriek tomu neistý.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Ale to nie je pravda. My vám ukážeme, že príprava domáceho zákusku nemusí byť časovo náročný a zložitý proces.

V skutočnosti to môže byť zábava s brilantnými výsledkami, o čom sa o chvíľu presvedčíte.

Tento dezert je stávkou na istotu

Než začneme, musíme zdôrazniť, že hoci pečenie môže byť náročné, existujú aj jednoduché a rýchle recepty na domáce sladkosti.

A dnes sa s vami chceme podeliť o najväčší skvost na domáce pečenie.

 

 

Tento dezert pripravíte skutočne len z 3 prísad a 2 z nich môžete obmeniť a prispôsobiť možnostiam vašej kuchyne.

Ak teda zrobna nemáte doma karamelové salko a mascarpone, môžete použiť trebás krémový tvaroh, kyslú smotanu, prípadne aj obyčajný džem.

Náplň, akú zvolíte si jednoducho urpavte podľa seba, my však všetkými desiatimi odporúčame túto karamelovú, pretože je naozaj geniálna.

 

 

Skvost z 3 prísad

Dnešné pečenie pozostáva z troch základných surovín.

Navyše na jeho prípravu môžeme použiť už hotové lístkové cesto, čím sa celá práca ešte uľahčí a skráti.

Jednoduchšie to už nemôže byť!

 

Na prípravu dezertu potrebujeme:

2 pláty lístkového cesta

1 balenie karamelového salka

300 g mascarpone

Voliteľné:

mandľové lupienky

 

Postup:

Plátky lístkového cesta rozdelíme na dve rovnaké časti.

Každú časť môžeme dodatočne potrieť rozšľahaným vajíčkom, aby bola zlatistá, ale potieranie vajíčkom nie je nutné.

Na jednu z týchto častí môžeme nasypať aj mandľové lupienky.

 

 

Táto časť poslúži aj na dotvorenie a ako ozdoba celého dezertu.

Plátky lístkového cesta vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 25 minút pri teplote 180°C. Medzitým si pripravíme zmes, ktorou potrieme lístkové cesto.

Mascarpone zmiešame s karamelovým salkom. Ak nemáte tieto dve prísady, môžete použiť náplň z prísad, ktorú máte doma.

Upečené cesto po vybratí z rúry a vychladnutí jednoducho potrieme krémom a je to.

 

 

Ako vidíte, príprava nášho dezertu je čistá radosť.

Nie je to nič ťažké.

A efekt, na ktorý sa môžete spoľahnúť, je skutočne brilantný, takže už nečakajte ani sekundu, pustite sa do prípravy a vaši najbližší budú nadšení.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes