Pre všetkých milovníkov syra máme dnes pochúťku, ktorú si zamilujete.
Týchto mozzarellových guľôčok sa nebudete vedieť dojesť :)
Potrebujeme:
Z jednej dávky vyjde 16 guľôčok
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
250 g hladkej múky
1 PL sušeného droždia
1 PL kryštálového cukru
125 ml teplého mlieka
1 väčšie vajce
trochu nakrájanej jarnej cibuľky
1 PL soli
1 PL sušeného cesnaku
3PL zmäknutého masla
Plnka:
2 kúsky syru Mozzarella
soľ, korenie podľa chuti
petržlenová vňať
Na ozdobenie:
rozpustené maslo + vyšľahané vajce
parmezán na posypanie
Postup:
Múku zmiešame so sušeným droždím, cukrom a mliekom.
Pridáme vajíčko, nasekanú cibuľovú vňať, soľ a mierne vymiešame.
Pridáme sušený cesnak a zmäknuté maslo.
Poriadne vymiešame až kým nevznikne kompaktné cesto.
Prikryjeme bavlnenou utierkou a necháme 90 minút na teplom mieste nakysnúť.
Oba kúsky syru Mozzarella si nakrájame na 8 rovnakých kúskov, zmiešame so soľou, korením a petržlenovou vňaťkou.
Zamiešame.
Nakysnuté cesto si preložíme na pomúčenú dosku.
Vypracujeme cestový bochník, ktorý nakrájame na 16 rovnakých trojuholníkov.
Z každého trojuholníku vyformujte guľôčku a naplňte Mozzarellou.
Plnené guľôčky poukladajte na plech, prikryte utierkou a nechajte 30 minút podkysnúť.
Zmiešajte rozpustené maslo s polovicou vyšľahaného vajíčka a ponatierajte každú guľôčku.
Potom posypte parmezánom a dajte piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov.
Pečte asi 25 minút.
Hotovo!
Servírujte teplé.
Prajeme vám dobrú chuť!
Videonávod