Čokoládová roláda s krémovou plnkou je jednoduché a chutné dezertné jedlo, ktoré sa dá pripraviť bez rúry.
Táto nepečená čokoládová roláda je skvelým dezertom na akúkoľvek bežnú či špeciálnu príležitosť.
Fantastický recept na krémovú roládou s čokoládovou polevou z youtube kanála Magische Desserts.
Potrebujeme:
Na cesto:
4 vajcia
štipku soli
1-2 ČL vanilkového cukru
1,5 PL kryštálového cukru (35-40 g)
300 ml mlieka
150 g hladkej múky (5 PL) alebo 120 g ryžovej múky
45 g kakaa (3 PL)
100 ml vriacej vody
45 ml rastlinného oleja
Na krém:
100 g hrozienok
250 g tvarohu alebo smotanového syra
150 g vareného kondenzovaného mlieka
Na polevu:
60 g arašidov
90 g mliečnej čokolády
100 ml smotany na šľahanie
Postup:
Do hlbokej misky rozbijeme vajcia. Pridáme štipku soli.
Ďalej pridáme cukor a vanilkový cukor.
Metličkou dôkladne vymiešame.
Po častiach prilievame mlieko a miešame.
Cez sitko preosejeme múku s kakaom.
Premiešame a počas miešania pridáme mlieko.
Potom počas miešania pridáme vodu a olej.
Panvicu vymastíme olejom a upečieme palacinky.
Palacinky necháme vychladnúť.
Hrozienka zalejeme teplou vodou.
Premiešame a necháme odstáť dve minúty.
Na stôl položíme alobal a naukladáme naň palacinky cez seba (voď video).
Do samostatnej misky pridáme tvaroh.
Pridáme kondenzované mlieko a mixérom vyšľaháme krém.
Všetky palacinky potrieme tvarohovým krémom.
Zahneme okraje.
Zrolujeme, zabalíme do alobalu a vložíme na 4 hodiny do chladničky, kým krém nestuhne.
Po uplynutí doby vyberieme roládu z alobalu a položíme na tanier s mriežkou.
Do menšej misky nalámeme čokoládu.
Nalejeme smotanu a zamiešame.
Čokoládu roztopíme v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli.
Na tvrdej podložke nasekáme arašidy a pridáme ich do čokoládovej polevy.
Polevu premiešame a nanesieme na roládu.
Necháme 30 minút stuhnúť a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: