Mäso zabalím do fólie a vložím do hrnca: Výroba tejto domácej klobásy je neuveriteľne jednoduchá!

Kupované výrobky z obchodu v porovnaní s týmto receptom nemajú šancu.

Nekupujte viac klobásy ani salámu v obchode. Ukážeme vám úplne jednoduchý spôsob, ako si tieto mäsové dobroty môžete pripraviť sami.

 

 

Príprava je taká jednoduchá, že ju zvládne úplne každý. Nepotrebujete na to údenie, ani žiadne špeciálne vybanie.

Domáca lahôdka bez údenia

Kupovaná klobása alebo salámy z obchodu sú často príliš suché a chutia nevýrazne.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Preto som sa rozhodol, že tú z obchodu si už nikdy nekúpim.

 

 

Našiel som totižto výborný recept a teraz si mäsové pochúťky pripravujem sám.

Chuť je výborná a sám dohliadam na všetky prísady, ktoré pri príprave používam.

Najradšej mám klobásu s cesnakom.

 

 

Ukážeme vám, ako ju pripraviť – nie je to vôbec zložité. Potrebujete len hrniec, teplomer a vrecko na varenie.

Čo budete potrebovať?

Naša domáca klobása pozostáva z dvoch druhov mäsa.

Nebojte sa, nie sú drahé, takže cena výroby nebude prehnaná.

 

 

Uistite sa, že nakupujete čerstvé suroviny a od spoľahlivého dodávateľa.

To je hlavne to, čo zaručuje vynikajúcu chuť.

Nižšie v článku nájdete ingrediencie potrebné na prípravu tejto lahôdky.

Na prípravu domácej klobásy potrebujeme:

 

 

750 g bravčovej krkovičky

350 g surovej slaniny

5 strúčikov cesnaku

20 g majoránky

2 g koriandra

80 ml vody

20 g soli

čierne korenie

Postup:

Začneme umytím bravčovej krkovičky a slaniny. Potom oba druhy mäsa nakrájame na kúsky.

Ošúpeme strúčiky cesnaku.

 

 

Mäso spolu s cesnakom pomelieme v kuchynskom robote.

V mažiari podrvíme čierne korenie a koriander.

Do mäsa pridáme podrvené koreniny. Osolíme a pridáme majoránku.

Nalejeme vodu a dôkladne premiešame. Pripravíme si približne 40 centimetrové vrecko na pečenie.

 

 

Na jednej strane ho odrežeme pozdĺž švu a položíme na plocho.

Do stredu vrecka umiestnime mäsovú hmotu.

Potom zvinieme do rolády a jemne postláčame.Konce fólie zviažeme špagátom.

Mäso vo vrecku pevne zabalíme do potravinárskej fólie. Do hrnca nalejeme vodu.

 

 

Zohrejeme ju na 80°C – na tento účel sa oplatí použiť gastronomický teplomer.

Potom vložíme do hrnca a vypneme ohrev.

Mäso takto necháme 1 hodinu, pričom po celý čas udržiavame vhodnú teplotu.

Hotovú klobásu nakrájame na plátky a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes