Ponúkame vám nenáročný recept na jemné palacinky, ktoré sa rozplývajú v ústach.
Fantastické nadýchané palacinky plnené domácim slivkovým a marhuľovým džemom.
Nezabudnite do nich pridať obyčajnú minerálku, znie to možno zvláštne, ale s výsledkom to urobí hotové divy – cesto bude neskutočne jemné a lahodné.
Jednoduchý recept na najjemnejšie palacinky z youtube kanála Moja kuhinja Tanja.
Potrebujeme:
2 vajcia
230 ml mlieka
220 ml sýtenej vody
50 ml rastlinného oleja
štipku soli
5 g vanilkového cukru
200 g hladkej múky
Na plnenie:
slivkový a marhuľový džem
Postup:
Do hlbokej misky rozbijeme vajcia. Metličkou vymiešame a nalejeme mlieko.
Potom pridáme sýtenú vodu, dobre premiešame.
Do zmesi nalejeme olej a premiešame. Pridáme štipku soli.
Nasypeme vanilkový cukor.
Nakoniec pridáme múku a dôkladne zamiešame.
Misku s cestom prikryjeme utierkou na 30 minút.
Panvicu vymastíme olejom.
Potom necháme zahriať.
Zmes premiešame a nanesieme na panvicu.
Smažíme, kým spodná časť nie je zlatohnedá (asi 1 minútu).
Potom palacinku otočíme a smažíme aj z druhej strany do zlatista.
Hotové palacinky prekryjeme fóliou, aby sa nevysušili.
Potom palacinky potrieme džemom a zrolujeme.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: