Moje deti sa nevedia nabažiť týchto palaciniek: Jedna PRÍSADA ich odpáli na celkom iný level!

Sú také jemné, tenké a chutné!

Ponúkame vám nenáročný recept na jemné palacinky, ktoré sa rozplývajú v ústach.

 

 

Fantastické nadýchané palacinky plnené domácim slivkovým a marhuľovým džemom.

Nezabudnite do nich pridať obyčajnú minerálku, znie to možno zvláštne, ale s výsledkom to urobí hotové divy – cesto bude neskutočne jemné a lahodné.

Jednoduchý recept na najjemnejšie palacinky z youtube kanála Moja kuhinja Tanja.

Potrebujeme:

2 vajcia

230 ml mlieka

 

 

220 ml sýtenej vody

50 ml rastlinného oleja

štipku soli

5 g vanilkového cukru

200 g hladkej múky

Na plnenie:

slivkový a marhuľový džem

Postup:

Do hlbokej misky rozbijeme vajcia. Metličkou vymiešame a nalejeme mlieko.

 

 

Potom pridáme sýtenú vodu, dobre premiešame.

Do zmesi nalejeme olej a premiešame. Pridáme štipku soli.

Nasypeme vanilkový cukor.

Nakoniec pridáme múku a dôkladne zamiešame.

 

 

Misku s cestom prikryjeme utierkou na 30 minút.

Panvicu vymastíme olejom.

Potom necháme zahriať.

 

 

Zmes premiešame a nanesieme na panvicu.

Smažíme, kým spodná časť nie je zlatohnedá (asi 1 minútu).

Potom palacinku otočíme a smažíme aj z druhej strany do zlatista.

 

 

Hotové palacinky prekryjeme fóliou, aby sa nevysušili.

Potom palacinky potrieme džemom a zrolujeme.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes