Spojenie jablka a škorice vytvára dokonalú harmóniu chutí. Vyprážané jablkovo-škoricové krúžky sú sladkou alternatívou k obľúbenému predjedlu – cibuľovým krúžkom. Vyskúšajte tento jednoduchý recept a neváhajte do jeho prípravy zahrnúť aj svoje ratolesti. Jablkové krúžky sú vynikajúcim dezertom k popoludňajšej kávičke alebo sladkou bodkou za dobrou večerou.
Potrebujeme:
4 veľké jablká
1 šálka múky
¼ lyžičky prášku do pečiva
2 lyžice cukru
¼ lyžičky soli
⅛ lyžička škorice
1 veľké vajce
1 šálka cmaru
rastlinný olej na vyprážanie
Postup:
Vo väčšej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, cukor, soľ a škoricu. V druhej rozmiešajte vajíčko s cmarom.
Jablká nakrájajte na plátky a vyrežte stred. Vytvorené jablkové krúžky dôkladne osušte kuchynskou utierkou.
Jednotlivé krúžky obaľujte najskôr v miske so sypkými ingredienciami (múka,cukor,škorica,…) a následne v miske s ingredienciami tekutými (vajíčko a cmar). Takto obalené krúžky vložte do horúceho oleja a vypražte do zlatista.
Akonáhle sú krúžky pripravené, preneste ich do misky a odstráňte prebytočnú mastnotu papierovým servítkom.
Hotové jedlo môžete posypať zmesou práškového cukru a škorice.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)