Pripravte si doma chutný a zdravý pokrm z obľúbenej zeleniny a syra. Je to jednoduché, rýchle a napriek tomu, že ide bezmäsité jedlo, je to aj veľmi sýte.
Na rozdiel od iných jedál ale tento pokrm zbytočne nezaťaží organizmus. Dodá vám však potrebné živiny a energiu.
Neváhajte a vyskúšajte tento vynikajúci recept z cukety z youtube kanála Unglaubliche Rezepte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Na recept č. 1 potrebujeme:
2 cukety
soľ
1 zemiak
2 vajcia
1 mrkvu
vetvičku petržlenu
1 strúčik cesnaku
mletú papriku
mleté čierne korenie
5 PL hladkej múky
120 g syra
olivový olej
Na omáčku:
2 PL gréckeho jogurtu
2 PL majonézy
petržlenovú vňať
1 strúčik cesnaku
soľ
Postup:
Z cukety odkrojíme konce a nastrúhame na hrubom strúhadle. Cuketu vložíme do misky, osolíme, premiešame a necháme 10 minút odstáť.
Ošúpaný a umytý zemiak na hrubo nastrúhame.
Zo zemiakov vytlačíme prebytočnú tekutinu a vložíme do samostatnej misky.
Pridáme vajcia, nahrubo nastrúhanú mrkvu a a nasekanú petržlenovú vňať.
Nastrúhame cesnak, osolíme, pridáme čierne korenie a mletú papriku.
Z cukety vytlačíme prebytočnú tekutinu a vložíme do misky so zeleninou.
Všetko spolu dobre zmiešame. Pridáme múku a opäť premiešame.
Syr nakrájame na tenké plátky a do taniera nasypeme múku.
Ruky si natrieme rastlinným olejom.
Zo zmesi na dlani vytvarujeme placku, do stredu vložíme syr a obalíme ho.
Tyčinku obalíme v múke a poukladáme na tvrdú podložku. Na panvici zohrejeme olivový olej.
Vložíme zeleninové tyčinky a smažíme na strednom ohni z oboch strán do zlatista.
Osmažené dobroty poukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou.
Do menšej misky pridáme jogurt, majonézu, nasekanú petržlenovú vňať, pretlačený cesnak a soľ.
Všetko spolu zmiešame a môžeme servírovať.
Na recept č. 2 potrebujeme:
4 zemiaky
1 cuketu
jarnú cibuľku
1 vajce
1/2 pohára kefíru alebo jogurtu
soľ
oregano
mleté čierne korenie
3 PL hladkej múky
rastlinný olej na vysmážanie
Na omáčku:
3 PL jogurtu
3 PL majonézy
hrsť petržlenovej vňate
soľ
mletú papriku
cesnakový prášok
Postup:
Ošúpané zemiaky na hrubo nastrúhame a vytlačíme prebytočnú tekutinu.
Z cukety odkrojíme koniec, nahrubo nastrúhame a vytlačíme šťavu.
Nastrúhaný zemiak a cuketu pridáme do hlbokej misky.
Cibuľku nakrájame na malé kolieska a pridáme do misky so zeleninou.
Potom pridáme vajce a kefír alebo jogurt.
Osolíme, dochutíme oreganom, čiernym korením a všetko spolu dôkladne zmiešame.
Nasypeme múku a premiešame.
Na panvici zohrejeme olej.
Do rozpáleného oleja vložíme z cesta vytvarované malé placky.
Smažíme na strednom ohni 4-5 minút z každej strany.
V malej miske zmiešame jogurt, majonézu, nasekanú petržlenovú vňať, soľ, mletú papriku a cesnakový prášok.
Vysmažené placky poukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou.
Môžeme servírovať.
Na recept č. 3 potrebujeme:
2 cukety
soľ
1 mrkvu
vetvičku petržlenovej vňate
1 zemiak
1 vajce
mletú papriku
provensálske bylinky
mleté čierne korenie
2 strúčiky cesnaku
100 g syra
4 PL ovsených vločiek
hladkú múku
olivový olej
Na omáčku:
2 PL gréckeho jogurtu
1 PL majonézy
olivy
1 strúčik cesnaku
petržlenovú vňať
kryštálový cukor
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Z cukety odkrojíme koniec a na hrubo na strúhame.
Vložíme do sitka v miske.
Osolíme, premiešame a necháme 10 minút odstáť.
Ošúpanú mrkvu na jemno nastrúhame a vložíme do samostatnej misky.
Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Ošúpaný zemiak nastrúhame, vytlačíme z neho prebytočnú tekutinu a vložíme do misky.
Po uplynutí doby vytlačíme z cukety šťavu a pridáme do misky.
Ďalej pridáme vajce, mletú papriku, provensálske bylinky, čierne korenie a soľ.
Potom pridáme pretlačený cesnak, nastrúhaný syr a dobre premiešame.
V mixéri pomelieme ovsené vločky a prášok nasypeme do misky so zeleninou.
Premiešame a necháme 15 minút odstáť.
Po uplynutí doby v dlani vyformujeme tyčinku a obalíme ju v múke.
Na panvici zahrejeme olivový olej.
Vložíme zeleninové tyčinky a smažíme z oboch strán 4-5 minút na strednom ohni.
Do nádoby od mixéra pridáme jogurt, majonézu, olivy, strúčik cesnaku, petržlenovú vňať, cukor, soľ a čierne korenie.
Všetko spolu vyšľaháme mixérom.
Osmažené tyčinky poukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: