Cuketa so syrom chutí lepšie ako mäso: Zdravé a veľmi chutné!

Pripravte si doma chutný a zdravý pokrm z obľúbenej zeleniny a syra. Je to jednoduché, rýchle a napriek tomu, že ide bezmäsité jedlo, je to aj veľmi sýte.

 

 

Na rozdiel od iných jedál ale tento pokrm zbytočne nezaťaží organizmus. Dodá vám však potrebné živiny a energiu.

Neváhajte a vyskúšajte tento vynikajúci recept z cukety z youtube kanála Unglaubliche Rezepte.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Na recept č. 1 potrebujeme:

2 cukety

soľ

1 zemiak

2 vajcia

1 mrkvu

vetvičku petržlenu

1  strúčik cesnaku

mletú papriku

mleté čierne korenie

5 PL hladkej múky

120 g syra

 

 

olivový olej

Na omáčku:

2 PL gréckeho jogurtu

2 PL majonézy

petržlenovú vňať

1 strúčik cesnaku

soľ

Postup:

Z cukety odkrojíme konce a nastrúhame na hrubom strúhadle. Cuketu vložíme do misky, osolíme, premiešame a necháme 10 minút odstáť.

Ošúpaný a umytý zemiak na hrubo nastrúhame.

 

 

Zo zemiakov vytlačíme prebytočnú tekutinu a vložíme do samostatnej misky.

Pridáme vajcia, nahrubo nastrúhanú mrkvu a a nasekanú petržlenovú vňať.

Nastrúhame cesnak, osolíme, pridáme čierne korenie a mletú papriku.

Z cukety vytlačíme prebytočnú tekutinu a vložíme do misky so zeleninou.

Všetko spolu dobre zmiešame. Pridáme múku a opäť premiešame.

 

 

Syr nakrájame na tenké plátky a do taniera nasypeme múku.

Ruky si natrieme rastlinným olejom.

Zo zmesi na dlani vytvarujeme placku, do stredu vložíme syr a obalíme ho.

Tyčinku obalíme v múke a poukladáme na tvrdú podložku. Na panvici zohrejeme olivový olej.

Vložíme zeleninové tyčinky a smažíme na strednom ohni z oboch strán do zlatista.

 

 

Osmažené dobroty poukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou.

Do menšej misky pridáme jogurt, majonézu, nasekanú petržlenovú vňať, pretlačený cesnak a soľ.

Všetko spolu zmiešame a môžeme servírovať.

Na recept č. 2 potrebujeme:

4 zemiaky

1 cuketu

jarnú cibuľku

1 vajce

1/2 pohára kefíru alebo jogurtu

soľ

oregano

mleté čierne korenie

3 PL hladkej múky

rastlinný olej na vysmážanie

 

 

Na omáčku:

3 PL jogurtu

3 PL majonézy

hrsť petržlenovej vňate

soľ

mletú papriku

cesnakový prášok

Postup:

Ošúpané zemiaky na hrubo nastrúhame a vytlačíme prebytočnú tekutinu.

Z cukety odkrojíme koniec, nahrubo nastrúhame a vytlačíme šťavu.

Nastrúhaný zemiak a cuketu pridáme do hlbokej misky.

 

 

Cibuľku nakrájame na malé kolieska a pridáme do misky so zeleninou.

Potom pridáme vajce a kefír alebo jogurt.

Osolíme, dochutíme oreganom, čiernym korením a všetko spolu dôkladne zmiešame.

Nasypeme múku a premiešame.

Na panvici zohrejeme olej.

Do rozpáleného oleja vložíme z cesta vytvarované malé placky.

 

 

Smažíme na strednom ohni 4-5 minút z každej strany.

V malej miske zmiešame jogurt, majonézu, nasekanú petržlenovú vňať, soľ, mletú papriku a cesnakový prášok.

Vysmažené placky poukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou.

Môžeme servírovať.

Na recept č. 3 potrebujeme:

2 cukety

soľ

1 mrkvu

vetvičku petržlenovej vňate

1 zemiak

 

 

1 vajce

mletú papriku

provensálske bylinky

mleté čierne korenie

2 strúčiky cesnaku

100 g syra

4 PL ovsených vločiek

hladkú múku

olivový olej

Na omáčku:

2 PL gréckeho jogurtu

1 PL majonézy

olivy

1 strúčik cesnaku

petržlenovú vňať

kryštálový cukor

soľ

mleté čierne korenie

Postup:

Z cukety odkrojíme koniec a na hrubo na strúhame.

Vložíme do sitka v miske.

Osolíme, premiešame a necháme 10 minút odstáť.

Ošúpanú mrkvu na jemno nastrúhame a vložíme do samostatnej misky.

Pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Ošúpaný zemiak nastrúhame, vytlačíme z neho prebytočnú tekutinu a vložíme do misky.

Po uplynutí doby vytlačíme z cukety šťavu a pridáme do misky.

Ďalej pridáme vajce, mletú papriku, provensálske bylinky, čierne korenie a soľ.

Potom pridáme pretlačený cesnak, nastrúhaný syr a dobre premiešame.

V mixéri pomelieme ovsené vločky a prášok nasypeme do misky so zeleninou.

Premiešame a necháme 15 minút odstáť.

Po uplynutí doby v dlani vyformujeme tyčinku a obalíme ju v múke.

Na panvici zahrejeme olivový olej.

Vložíme zeleninové tyčinky a smažíme z oboch strán 4-5 minút na strednom ohni.

Do nádoby od mixéra pridáme jogurt, majonézu, olivy, strúčik cesnaku, petržlenovú vňať, cukor, soľ a čierne korenie.

Všetko spolu vyšľaháme mixérom.

Osmažené tyčinky poukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes