Perfektný pribináčik dezert, u nás veľmi obľúbený.
Pochutnajú si malí aj veľkí maškrtníci. :-)
Túto dobrotu robím hlavne v lete ale aj inokedy počas roka.
Je to vynikajúce a hneď hotové.
Potrebujeme:
400 ml smotany na šľahanie (môžete nahradiť kyslou smotanou, alebo jogurtom)
2 ks vanilkového cukru (môžete nahradiť vanilkovou arómou)
2 ks stužovaču do šľahačky
500 g jemného tvarohu
500 g prírodného jogurtu
200 g práškového cukru (môžete nahradiť medom)
Ovocie podľa chuti:
kivi
banány
mandaríny
maliny
jablká…
Voliteľné: piškóty alebo maslové sušienky
Postup:
Vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom a stužovačom, až kým nebudete tuhá.
Ak chcete, môžete do šľahačky pridať aj stužovač.
Zmiešame tvaroh s prírodným jogurtom.
Osladíme cukrom alebo medom, prípadne môžeme zvoliť iné sladidlo podľa chuti – zdravšia verzia je stévia alebo brezový cukor.
Primiešame šľahačku.
Všetko spolu miešame, kým nevznikne jednotný krém.
Ovocie nakrájajte na menšie kúsky a vmiešajte do krému.
Ak použijete piškóty alebo sušienky, tak ich rozdrvíme.
Striedavo s krémom a ovocím vrstvíme do dezertnej misy.
Dezert je dobré nechať odležať aspoň pár hodín, ideálne cez noc.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)