Na facebooku sme pre vás našli tento fantastický recept na vynikajúce bravčové mäsko pečené v rúre.
Táto krkovička na viedenský spôsob je nielen fantasticky šťavnatá, ale aj ohromne chutná.
Každému tento recept vrelo odporúčam!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Kus bravčovej krkovičky (1,2 kg)
soľ (1 lyžička)
korenie čierne
paprika (1 čajová lyžička)
1-2 lyžice oleja
3-4 lyžice paradajkového pretlaku
4-5 veľkých strúčikov cesnaku
Príloha (voliteľné):
Opekané zemiaky
Zemiaková kaša
Ryža
Cestoviny
Šalát
Postup:
Kus mäsa umyte, nechajte trochu odtiecť, potom ho zľahka osušte papierovými utierkami.
Mäso potom nakrájajte na plátky hrubé asi 3 cm.
Mäso netreba naklepávať, ja ale zvyknem po nakoreniť trochu „pomasírovať rukami“.
Takže mäso z oboch strán ochutíme soľou a korením.
Pridáme aj sladkú červenú papriku.
Koreniny a soľ pridávajte podľa svojej chuti, ale ja odporúčam radšej menej a prípadne neskôr dochutiť.
Ak chcete, môžete pridať aj ďalšie koreniny, prípadne štipku pálivej papriky.
Ochutené mäso zmiešame aj s olejom, v ktorom sme si rozmiešali 1 strúčik pretlačeného cesnaku, necháme takto marinovať aspoň 1 hodinu.
Následne preložíme na plech.
V miske zmiešame pretlak s vodou, zvyšným cesnakom nakrájným na plátky, prípadne ešte dochutíme podľa potreby.
Prikryjeme alobalom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov na 40 minút.
Potom zložáme alobal a necháme zapiecť.
Podľa potreby počas pečenia podlievame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)