CISÁRSKE ZEMIAKY: Toto schová do vrecka aj tradičné francuzáky, celá rodina si chodila po dupľu!

Zapečené zemiaky s mletým mäsom. Neopísateľný chuťový zážitok!

Ponúkame vám recept na pečené zemiaky s mletým mäsom, syrom a dresingom z kyslej smotany.

 

 

Voňavá a šťavnatá lahôdku, ktorú si s celou rodinou ihneď zamilujete.

Výnimočný recept na lahodné zapekané zemiaky s mletým mäso z youtube kanála Просто вкусно с Аленой.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

500 g zemiakov

500 g ľubovoľného mletého mäsa

 

 

3 cibule

soľ

mleté čierne korenie

1 PL kyslej smotany

2-3 PL vody

80-100 g syra

Postup:

Zemiaky ošúpeme a umyjeme, nakrájame na plátky.

Cibuľu ošúpeme a nakrájame.

 

 

Do misky pridáme mleté mäso.

Pridáme cibuľu, dochutíme soľou a čiernym korením. Všetko spolu dôkladne premiešame.

Sklenenú zapekaciu formu vymastíme rastlinným olejom.

Na spodok naukladáme polovicu zemiakov.

 

 

Potom rovnomerne rozložíme vrstvu mletého mäsa.

Na vrch poukladáme zvyšok zemiakov.

Do samostatnej misky pridáme kyslú smotanu.

 

 

Nalejeme vodu a lyžicou vymiešame.

Dresingom polejeme zemiaky a rovnomerne rozotrieme.

Formu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 30-40 minút pri teplote 180-200°C.

Po uplynutí doby posypeme vrch nastrúhaným syrom.

 

 

Formu vložíme späť do rúry. Pečieme ďalších 35 minút.

Po upečení môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes