Prinášame vám jednoduchý nepečený dezert, ktorým určite potešíte svoju rodinu a priateľov. Prečo sa torta nazýva „oklamaná“? Pretože táto torta klame svojou chuťou – hoci je pripravená z jabĺk, chutí ako ananásová.
Chutný a osviežujúci dezert zvládne pripraviť skutočne každý. A čo je na tom najlepšie? Namiesto zdĺhavej prípravy a pečenia zložitých zákuskov môžete ušetrený čas stráviť so svojou rodinou.
Potrebujeme:
600 g jabĺk
1 vanilkový pudingový prášok
70 g cukru
1 vanilkový cukor
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1/4 l vody
1/8 pomarančového džúsu (šťavy z pomaranča)
detské piškóty (cca 1/2 sáčku)
rum
šľahačka na ozdobenie
Postup:
Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Dáme ich do väčšieho kastróla, posypeme cukrom, zalejeme 1/8 l vody, a uvedieme do varu. Keď sú takmer mäkké (u niektorých druhov jabĺk je to prakticky hneď), zalejeme ich zvyšnou vodou a džúsom, v ktorých sme rozmiešali puding. Necháme prejsť varom. Keď masa trochu vychladne, vmiešame do nej piškóty zvlhčené rumom.
Tortovú formu vypláchneme studenou vodou a rozložíme do nej jablkovú masu s piškótami. Po vychladnutí uložíme do chladničky. Čím viac sa torta odleží, tým viac budú jablká v nej chutiť ako ananás.
Pred podaním odstránime okraj formy, nakrájame a ozdobíme šľahačkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
foto: reprofoto worldrecepies