Kapustu nakrájam, zmiešam s pár prísadami a uložím na pekáč: Tento recept je u mňa doma hit!

Fantastický recept zo zeleniny, ktorý si zamilujete!

Kapustový kastról si vyslúžil u nás doma veľký úspech. Pripravte ho pre svoju rodinu podľa tohto jednoduchého receptu.

 

 

Nebudete ľutovať. Nenáročný a rýchly recept na chutný zeleninový kastról z portálu smakosze.

Kapusta nám chutí viac ako pizza

Už sme si zvykli, že zapekané jedlá musia mať  väčšinou základ z ryže, cestovín alebo zemiakov.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Verzie na rýchle pohostenie sa pripravujú s chlebom.

 

 

Tentokrát v recepte nenájdete ani jednu z týchto spomenutých surovín. To všetko vďaka zelenine.

Spojením zeleniny do súvislej hmoty na plechu a následným pečením vytvoria pevný základ.

A výsledkom bude jedlo, ktoré je nielen chutné, ale aj zdravé.

Pripravte si ho aj u vás doma a potešte zvyšok vašej domácnosti.

 

 

Na zeleninovú zapekačku potrebujeme:

1 hlávku bielej kapusty

1 veľkú cibuľu

1 mrkvu

1 červenú papriku

jarnú cibuľku

3 vajcia

 

 

2 paradajky

100 g syra

sušenú bazalku

sušené oregano

mleté čierne korenie

soľ

Postup:

Prípravu začneme nasekaním kapusty. Potom ošúpeme cibuľu a nakrájame na malé kocky.

Papriku umyjeme a nakrájame na kocky.

 

 

Na panvici rozohrejeme olej. Začneme smažením nastrúhanej mrkvy a papriky.

Je veľmi dôležité začať s týmito ingredienciami, pretože sú tvrdšie a trvá dlhšie, kým zmäknú.

Až po chvíli pridáme cibuľu a smažíme, kým nezhnedne.

Do misky rozbijeme vajcia. Pridáme soľ, korenie, sušené bylinky a premiešame.

 

 

Umytú cibuľku nakrájame a pridáme do kapusty.

Pridáme opraženú zeleninu a vajcia s korením. Všetko dôkladne premiešame.

Plech vystelieme papierom na pečenie a vymastíme olejom.

Na plech rovnomerne rozložíme zeleninovú zmes.

Výsledkom bude hladká obdĺžniková hmota hrubá asi 2 cm.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry. Pečieme asi 50 minút pri teplote 180°C.

Paradajky umyjeme a nakrájame na tenké plátky.

Syr nastrúhame na veľkých otvoroch strúhadla.

Keď je zelenina opečená, vyberieme ju z rúry.

Na vrch poukladáme paradajky a posypeme ich strúhaným syrom.

 

 

Pečieme ďalších 15 minút pri teplote 180°C.

Po upečení môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes