Kapustový kastról si vyslúžil u nás doma veľký úspech. Pripravte ho pre svoju rodinu podľa tohto jednoduchého receptu.
Nebudete ľutovať. Nenáročný a rýchly recept na chutný zeleninový kastról z portálu smakosze.
Kapusta nám chutí viac ako pizza
Už sme si zvykli, že zapekané jedlá musia mať väčšinou základ z ryže, cestovín alebo zemiakov.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Verzie na rýchle pohostenie sa pripravujú s chlebom.
Tentokrát v recepte nenájdete ani jednu z týchto spomenutých surovín. To všetko vďaka zelenine.
Spojením zeleniny do súvislej hmoty na plechu a následným pečením vytvoria pevný základ.
A výsledkom bude jedlo, ktoré je nielen chutné, ale aj zdravé.
Pripravte si ho aj u vás doma a potešte zvyšok vašej domácnosti.
Na zeleninovú zapekačku potrebujeme:
1 hlávku bielej kapusty
1 veľkú cibuľu
1 mrkvu
1 červenú papriku
jarnú cibuľku
3 vajcia
2 paradajky
100 g syra
sušenú bazalku
sušené oregano
mleté čierne korenie
soľ
Postup:
Prípravu začneme nasekaním kapusty. Potom ošúpeme cibuľu a nakrájame na malé kocky.
Papriku umyjeme a nakrájame na kocky.
Na panvici rozohrejeme olej. Začneme smažením nastrúhanej mrkvy a papriky.
Je veľmi dôležité začať s týmito ingredienciami, pretože sú tvrdšie a trvá dlhšie, kým zmäknú.
Až po chvíli pridáme cibuľu a smažíme, kým nezhnedne.
Do misky rozbijeme vajcia. Pridáme soľ, korenie, sušené bylinky a premiešame.
Umytú cibuľku nakrájame a pridáme do kapusty.
Pridáme opraženú zeleninu a vajcia s korením. Všetko dôkladne premiešame.
Plech vystelieme papierom na pečenie a vymastíme olejom.
Na plech rovnomerne rozložíme zeleninovú zmes.
Výsledkom bude hladká obdĺžniková hmota hrubá asi 2 cm.
Plech vložíme do predhriatej rúry. Pečieme asi 50 minút pri teplote 180°C.
Paradajky umyjeme a nakrájame na tenké plátky.
Syr nastrúhame na veľkých otvoroch strúhadla.
Keď je zelenina opečená, vyberieme ju z rúry.
Na vrch poukladáme paradajky a posypeme ich strúhaným syrom.
Pečieme ďalších 15 minút pri teplote 180°C.
Po upečení môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!