Nikto z nás nemá rád plytvanie jedlom. Preto stojí za to nájsť spôsob, ako tomu zabrániť.
Tento recept vám pomôže využiť mäso, ktoré zostalo z vývaru a premeniť ho na neskutočnú pochúťku.
Praktický recept na lahodnú domácu tlačenku z portálu smakosze.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ako využiť mäso z vývaru?
Odpovedí je viacero, no každá odporúča jedno – recyklujte ho a premeňte na nové jedlo.
Niektorí ľudia pripravujú z tohoto mäsa omáčky. Iní pripravujú najrôznejšie halušky alebo knedličky.
My však pre vás máme recept, ktorý môžete podávať napríklad svojím hosťom na chlebíčky.
Nielenže to krásne vyzerá, ale chuť ulahodí každému gurmánovi.
Túto delikatesu pripravujem vždy, keď varím vývar.
Vývar uvaríme, ale mäso necháme
Základnou ingredienciou v tomto recepte je samozrejme mäsový vývar.
Jeho chuť by až tak nevynikla, nebyť jedného prídavku. Je to nakladaná uhorka, ktorá zaručí jedinečnú chuť.
Na tlačenku z mäsového vývaru potrebujeme:
cca 2 kg mäsa z vývaru
5 strúčikov cesnaku
3 nakladané uhorky
200 ml vývaru
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Prípravu začneme uvarením vývaru podľa nášho osvedčeného receptu.
Uvarené mäso ktoré z z vývaru ostalo vyberieme a zbavíme kostí. Preložíme do misky.
Strúčiky cesnaku ošúpeme, prelisujeme a pridáme k mäsu. Dochutíme soľou a čiernym korením.
Nakladané uhorky nakrájame na veľmi malé kocky.
Uhorku pridáme do misky s mäsom a všetko zalejeme vývarom.
Voliteľne môžeme pridať trochu želatíny.
Všetky ingrediencie zmiešame.
Podlhovastú formu na chlieb vystelieme potravinovou fóliou.
Potom do formy vložíme mäso a zľahka ho potlačíme. Prikryjeme fóliou a na noc vložíme do chladničky.
Na druhý deň tlačenku vyberieme z formy, nakrájame na plátky a pripravíme chutné sendviče.
Len nezabudnite túto pochúťku uchovávať v chladničke, ako každé iné mäso.
Prajeme vám dobrú chuť!