Namočte do toho pečeň a bude mäkká, jemná a plná chuti: Zabudnete na horkú chuť!

Pečienka nikdy nebola taká jemná a lahodná: Stačí, ak pred jej prípravou urobíte túto jednu vec!

Pečienku buď milujete alebo nenávidíte.

 

 

Ale vlastne dosť záleží od toho, aký máte recept. 

Pečeň už nikdy nebude tvrdá ani tuhá

Tvrdá a horká pečienka vám určite chutiť nebude.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Pripravte si pečienku podľa tohto receptu z portálu przyslijprzepis.

Restovaná pečeň s cibuľou má svojich priaznivcov aj odporcov, no jedno treba uznať.

Je to veľmi zdravé jedlo plné vitamínov, ktoré je pri správnej úprave veľmi chutné a nikdy neomrzí.

 

 

Môžete ju restovať, vysmážať, použiť na paštétu alebo pripraviť v aromatickej smotanovej omáčke.

Aby však bola mäkká, treba ju vopred poriadne pripraviť.

Pozrite sa, ako na to.

Pečeň namočená v mlieku

 

 

Pečeň urobíte jemnou a mäkkou tak, že ju najskôr namočíte do mlieka – aspoň na hodinu.

Táto prísada odstráni charakteristickú horkosť z pečene, kvôli ktorej nie každému chutí toto jedlo.

Okrem toho namáčanie v mlieku spôsobí, že pečeň bude oveľa mäkšia a jemnejšia.

 

 

Ak sa vám teda predtým nechcelo pripravovať toto jedlo, pretože pečeň bola vždy tvrdá, teraz máte riešenie.

Stačí ju hodinu pred vyprážaním namočiť do mlieka, potom opražiť a podusiť na panvici s cibuľou, soľou a korením.

Ktorú pečeň je dobré si vybrať na vyprážanie?

 

 

Aby bola pečeň chutná, dôležitý je nielen spôsob prípravy, ale aj výber kvalitného mäsa.

Môžete si vybrať z rôznych druhov pečienok, ktoré sa od seba mierne líšia:

Kuracia pečeň: je veľmi jemná a bohatá na kyselinu listovú a železo.

 

 

Bravčová pečeň: pred vyprážaním sa musí poriadne pripraviť, pretože má veľa výrastkov a blán, ktoré môžu spôsobiť, že mäso bude tvrdé. Má tiež dosť intenzívnu chuť, ktorá nie každému chutí.

Hovädzia pečeň: tento typ pečene je tuhý a dosť horký. Obsahuje veľa železa, ale pozor – nemali by ho jesť ľudia s vysokou hladinou cholesterolu.

Hydinová pečeň v citrónovej a banánovej omáčke

Potrebujeme:

60 g kuracej pečienky

múku na obaľovanie pečienky

1 citrón

 

 

2 banány

2 šálky kuracieho vývaru

4 PL hustej smotany

soľ

čierne mleté korenie

4 PL oleja

 

 

Postup:

Pečienky opláchneme, precedíme, posypeme soľou a korením, obalíme v múke a pár minút opekáme na rozpálenom oleji.

Vložíme do hrnca a zalejeme vývarom.

Dusíme asi 10 minút.

 

 

Citrón vydrhneme, oparíme vriacou vodou, kôru nastrúhame na strúhadle a na konci dusenia pridáme k pečienke.

Z hrnca zlejeme trochu omáčky, rozmixujeme v nej banány, predtým nakrájané na kúsky, polejeme šťavou z polovice citróna a pridáme k pečienke.

Dochutíme soľou, korením a zmiešame so smotanou.

 

 

Pečienku podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou a môžeme posypať nasekanou vňaťou.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes