Pečienku buď milujete alebo nenávidíte.
Ale vlastne dosť záleží od toho, aký máte recept.
Pečeň už nikdy nebude tvrdá ani tuhá
Tvrdá a horká pečienka vám určite chutiť nebude.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Pripravte si pečienku podľa tohto receptu z portálu przyslijprzepis.
Restovaná pečeň s cibuľou má svojich priaznivcov aj odporcov, no jedno treba uznať.
Je to veľmi zdravé jedlo plné vitamínov, ktoré je pri správnej úprave veľmi chutné a nikdy neomrzí.
Môžete ju restovať, vysmážať, použiť na paštétu alebo pripraviť v aromatickej smotanovej omáčke.
Aby však bola mäkká, treba ju vopred poriadne pripraviť.
Pozrite sa, ako na to.
Pečeň namočená v mlieku
Pečeň urobíte jemnou a mäkkou tak, že ju najskôr namočíte do mlieka – aspoň na hodinu.
Táto prísada odstráni charakteristickú horkosť z pečene, kvôli ktorej nie každému chutí toto jedlo.
Okrem toho namáčanie v mlieku spôsobí, že pečeň bude oveľa mäkšia a jemnejšia.
Ak sa vám teda predtým nechcelo pripravovať toto jedlo, pretože pečeň bola vždy tvrdá, teraz máte riešenie.
Stačí ju hodinu pred vyprážaním namočiť do mlieka, potom opražiť a podusiť na panvici s cibuľou, soľou a korením.
Ktorú pečeň je dobré si vybrať na vyprážanie?
Aby bola pečeň chutná, dôležitý je nielen spôsob prípravy, ale aj výber kvalitného mäsa.
Môžete si vybrať z rôznych druhov pečienok, ktoré sa od seba mierne líšia:
Kuracia pečeň: je veľmi jemná a bohatá na kyselinu listovú a železo.
Bravčová pečeň: pred vyprážaním sa musí poriadne pripraviť, pretože má veľa výrastkov a blán, ktoré môžu spôsobiť, že mäso bude tvrdé. Má tiež dosť intenzívnu chuť, ktorá nie každému chutí.
Hovädzia pečeň: tento typ pečene je tuhý a dosť horký. Obsahuje veľa železa, ale pozor – nemali by ho jesť ľudia s vysokou hladinou cholesterolu.
Hydinová pečeň v citrónovej a banánovej omáčke
Potrebujeme:
60 g kuracej pečienky
múku na obaľovanie pečienky
1 citrón
2 banány
2 šálky kuracieho vývaru
4 PL hustej smotany
soľ
čierne mleté korenie
4 PL oleja
Postup:
Pečienky opláchneme, precedíme, posypeme soľou a korením, obalíme v múke a pár minút opekáme na rozpálenom oleji.
Vložíme do hrnca a zalejeme vývarom.
Dusíme asi 10 minút.
Citrón vydrhneme, oparíme vriacou vodou, kôru nastrúhame na strúhadle a na konci dusenia pridáme k pečienke.
Z hrnca zlejeme trochu omáčky, rozmixujeme v nej banány, predtým nakrájané na kúsky, polejeme šťavou z polovice citróna a pridáme k pečienke.
Dochutíme soľou, korením a zmiešame so smotanou.
Pečienku podávame s ryžou alebo zemiakovou kašou a môžeme posypať nasekanou vňaťou.
Dobrú chuť!