Výborný zákusok, ktorý som sa naučila na stáži v Nemecku.
Je lahodný, nadýchaný a vďaka broskyniam aj úžasne šťavnatý.
Jednoducho zákusok ako má byť!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na cesto:
250 g práškového cukru
1 bal. vanilkového cukru
4 vajcia
100 ml oleja
100 ml vlažnej vody
250 g hladkej múky
½ bal. prášku do pečiva
2 lyžice kakaa
Na krém:
2 menšie plechovky broskýň
2 bal. smotany na šľahanie
2 bal. vanilkového pudingu bez varenia (Creme Ole)
Na vrch:
Čokoládové hoblinky
Postup:
Pripravíme si hlbší plech na pečenie.
Rúru nastavíme na 180 stupňov.
Vajcia ušľaháme s oboma druhmi cukru do nadýchanej hmoty a následne vmiešame aj olej a vodu.
Nakoniec pridáme aj sypké prísady, ktoré postupne vmiešame do cesta.
Plech na pečenie vyložíme papierom a nalejeme naň cesto.
Pečieme 15-20 minút vo vyhriatej rúre.
Broskyne scedené zo šťavy rozmixujeme na pyré a vmiešame doň pudingový prášok.
Zo smotany ušľaháme šľahačku a vmiešame do nej opatrne aj oranžové pyré.
Krém navrstvíme na povrch upečeného a vychladnutého cesta.
Zhladíme a posypeme čokoládovými hoblinkami.
Dáme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)