Slané syrové trojuholníky sú skvelou voľbou, ak chcete prekvapiť svojich blízkych niečím slaným a chutným.
Tieto jednoduché jemné trojuholníčky vás nikdy nesklamú a hostia ich budú zbožňovať.
Vynikajúci recept na krehké domáce syrové trojuholníčky z youtube kanála Bridget’s Kitchen.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
800 g hladkej múky
10 g instantného droždia
1 ČL kryštálového cukru
2 ČL soli
70 g rozpusteného masla alebo margarínu
500 ml vlažného mlieka
Na náplň:
2 žĺtky
1 ČL soli
150 g zmäknutého masla
300 g syra
Postup:
Do hlbokej misky nasypeme múku. Pridáme droždie.
Potom pridáme cukor a soľ.
Nalejeme vychladnuté roztopené maslo alebo margarín.
Potom pridáme mlieko. Rukou premiešame a vymiesime cesto.
Ak je cesto príliš mäkké, pridáme ešte trochu múky.
Cesto položíme na pomúčenú dosku.
Vymiesime a rozdelíme na dve rovnaké časti.
Potom cesto (bez kysnutia) vyvaľkáme na tenký obdĺžnik.
Do samostatnej misky pridáme žĺtky. Potom pridáme soľ a zmäknuté maslo.
Zmes miešame špachtľou asi 2 minúty, kým nebude pripomínať majonézu.
Polovicu zmesi rozotrieme na cesto (zvyšnú zmes odložíme na druhú časť cesta).
Posypeme 150 g strúhaného syra podľa vlastnej chuti.
Potom cesto zrolujeme. Rolku cesta nakrájame na trojuholníky.
Trojuholníky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Rovnaký proces zopakujeme aj s druhou polovicou cesta.
Vrch potrieme rozšľahaným vajcom.
Nakoniec posypeme polovicu trojuholníkov rascou a polovicu sezamovými semienkami.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 28-30 minút pri teplote 180°C.
Po upečení môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: