Recept na chrumkavý a veľmi jednoduchý taliansky chlebík, ktorý pripravíte bez miesenia.
Potrebujeme:
385 g chlebovej múky
288 g vody
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
7 g soli
38 g olivového oleja
2 g sušeného droždia
Voliteľné:
Rasca
Semienka
Postup:
Vodu zahrejeme na 25 stupňov.
Pridáme droždie a premiešame.
Pridáme olivový olej.
Premiešame a prisypeme aj preosiatu múku.
Premiešame vareškou.
Cesto je lepivé a vyzerať by malo asi takto.
Necháme prikryté kysnúť 45 minút.
Potom cesto poprekladáme a opäť prikryjeme.
Necháme ešte 30 minút podkysnúť.
Cesto opäť poprekladáme.
Zakryjeme a necháme opäť kysnúť 30 minút.
Posledný krát poprekladáme, zakryjeme.
Necháme ešte 40 minút podkysnúť.
Posypeme múkou.
Vyklopíme na pracovnú dosku, ktorú sme si tiež posypali múkou.
Cesto rozdelíme na 4 časti.
Každú časť vyformujeme do tvaru bochníka.
Dobre pomúčime.
Dáme na utierku ešte podkysnúť, kým sa nám nahreje rúra.
Dáme na plech a pečieme pri teplote 220 stupňov 18 minút.
Chlebík po upečení.
Video návod: