Do tohto namočte bravčové karé a bude neskutočne šťavnaté: Nestihnete ho ani nakrájať, zmizne mihnutím oka!

Nemáte radi pečené alebo varené bravčové karé, pretože je vždy suché?

 

 

Samozrejme, v prípade tohoto mäsa platí, že môže byť vynikajúce v každej úprave, ak viete správne pripraviť.

Ponúkame vám recept na brilantnú marinádu, ktorá zaručí, že bravčové karé bude šťavnaté a voňavé, ako stvorené na slávnostné pohostenie.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Rada pre fantasticky jemné bravčové karé

Menšia nevýhoda bravčového karé je, že po tepelnej úprave môže byť dosť suché. Dôvodom je, že toto mäso je chudé, takže veľmi rýchlo môže stvrdnúť.

 

Ako pripraviť marinádu na šťavnaté bravčové karé?

Tajomstvom výborného karé je dobre pripravená marináda a spôsob prípravy.

V nižšie uvedenom recepte vám ho odporúčame pripraviť so sójovou omáčkou s cesnakom, cibuľou a korením.

 

 

Omáčka dodá bravčovému karé výbornú chuť, šťavnatosť a krásnu farbu – mäso bude potom vyzerať ako údené.

Nevyžaduje veľa práce, keďže sa prakticky „pripravuje samé“.

Prečítajte si, ako ho pripraviť.

 

Na šťavnaté bravčové karé potrebujeme:

1 kg bravčového karé

1,5 l studenej vody

4 PL tmavej sójovej omáčky

 

 

3/4 šálky svetlej sójovej omáčky

2 PL rybacej omáčky

2 cibule

8 strúčikov cesnaku

 

 

3 bobkové listy

pár zrniek nového korenia

1 PL francúzskej horčice

1 PL zrniek čierneho korenia

 

Postup:

Bravčové karé umyjeme a osušíme.

Potom vezmeme hrubú šnúrku a omotáme ňou mäso tak, ako obyčajnú údeninu.

Cieľom je dať mäsu pekný tvar, aj keď tento krok môžeme samozrejme vynechať – karé bude rovnako chutné aj bez tohto postupu.

 

 

Do hrnca vložíme pripravené bravčové karé.

Pridáme cibuľu so šupkou nakrájanú na polovicu, strúčiky cesnaku ošúpané a nakrájané na plátky.

V tejto forme cesnak dodá omáčke oveľa viac chuti a vône.

 

 

Potom pridáme nové korenie, bobkový list, čierne korenie a horčicu.

Teraz zalejeme mäso studenou vodou, pridáme svetlú a tmavú sójovú omáčku (môžeme ju vynechať, ale mäsu dodá krásnu hnedú farbu).

Pridáme rybaciu omáčku.

 

 

Vďaka nej získa bravčové karé intenzívnu a zaujímavú chuť.

Obsah hrnca zahrejeme na miernom ohni.

Keď zmes začne vrieť, hrniec prikryjeme, varíme asi 7 minút a vypneme oheň.

 

 

Necháme vychladnúť.

Keď obsah hrnca úplne vychladne, opäť privedieme do varu a varíme ďalších 7 minút.

Prikryjeme, necháme vychladnúť a potom na noc vložíme do chladničky.

 

 

Na druhé deň bude bravčové karé pripravené na servírovanie.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes