U nás doma všetci milujeme veterníky a keď ich pripravím s cukrárskym krémom, sú dokonalé.
Tento recept už mám dlhodobo overený a rozhodne sú tieto veterníky najchutnejšie, aké môžete doma pripraviť.
Jednoduchý recept lahodné domáce veterníky z youtube kanála Domaći Recepti.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na krém:
750 ml mlieka
6 žĺtok
180 g kryštálového cukru
90 g kukuričného škrobu
vanilkový extrakt
Na cesto:
200 ml vody
100 ml rastlinného oleja
1 PL kryštálového cukru
150 g hrubej múky
4-5 vajec
500 ml smotany na šľahanie
Postup:
Do hrnca na sporáku nalejeme 600 ml mlieka, privedieme do varu.
Do misky so žĺtkami nasypeme cukor.
Pridáme škrob. Nalejeme 150 ml mlieka.
Metličkou dôkladne vymiešame a do zmesi nalejeme horúce mlieko a vymiešame.
Zmes nalejeme naspäť do hrnca.
Počas miešania varíme, kým krém nezhustne.
Horúcu zmes nalejeme do samostatnej misky.
Pridáme maslo a metličkou miešame, kým sa nerozpustí.
Potom pridáme dva vrchnáčiky vanilkového extraktu a premiešame.
Krém zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Do hrnca na sporáku nalejeme olej a vodu.
Pridáme cukor. Keď zmes začne vrieť, pridáme múku a dôkladne miešame, kým nevznikne drobivé cesto.
Potom zmes necháme na 5-10 minút vychladnúť.
Postupne po jednom pridávame vajcia a zakaždým mixérom vyšľaháme.
Pomocou cukrárskeho vrecka a trysky vytvarujeme veterníky na plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 25 minút pri teplote 200°C.
V samostatnej miske vyšľaháme smotanu.
Rovnako prešľaháme aj vychladnutý krém.
Trochu šľahačky pridáme do krému a vyšľaháme.
Šišky prekrojíme na polovicu.
Na cesto pomocou vrecka nanesieme krém.
Potom nanesieme šľahačku a prikryjeme druhou polovicou cesta a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: