Pripravte si doma fantastickú krémovú tortu Vtáčie mlieko s ovocnými želé a konzervovanými broskyňami.
Dezert je neuveriteľne jednoduchý a vďake jeho časovej nenáročnosti ho budete pripravovať pravidelne.
Jednoduchý recept na dokonalú broskyňovú tortu z portálu gotujmy.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
250 ml nesladeného kondenzovaného mlieka
250 ml smotany na šľahanie
1 balenie jahodového želé
1 balenie broskyňového želé
1 balenie citrónového želé
podlhovasté piškóty
1 plechovku broskýň
Postup:
Jahodové želé rozpustíme v 400 ml vody.
Potom rozpustíme citrónové a broskyňové želé, každé zvlášť v pohári vody.
Piškóty poukladáme na dno tortovej formy s priemerom 26 cm.
Piškóty zalejeme hustnúcim jahodovým želé.
Do vysokej misy nalejeme kondenzované mlieko. Mixérom vyšľaháme do peny.
Pridáme citrónové želé a premiešame. Krém vylejeme na jahodové želé.
Potom dobre vychladenú smotanu vyšľaháme do tuha.
Pridáme broskyňové želé.
Dobre premiešame.
Šľahačku nanesieme na vyšľahaný mliečny krém.
Z broskýň scedíme šťavu a nakrájame na kúsky.
Broskyne naukladáme na vrch dezertu a zľahka zatlačíme.
Tortu vložíme na noc do chladničky.
Na druhý deň môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!