Ani sa vás nebudem pýtať, či máte radi knedličky – tieto knedličky má každý rád.
Chutné sú v akejkoľvek verzii a my máme pre vás jednoduchý trik, vďaka ktorému budú knedličky ešte chutnejšie.
Použite ho pri príprave a vychutnajte si úžasnú chuť.
Praktický recept na dokonalé zemiakové knedličky z portálu newsy.gotujmy.
Mäkké a jemné zemiakové knedličky sú nápadom na večeru, ktorá bude chutiť každému.
Môžu sa podávať na slano aj na sladko.
Zvyčajne sa pripravujú v slanej verzii, posypané osmaženou slaninou alebo poliate omáčkou.
Ak chcete, aby boli halušky ešte krémovejšie a zamatovejšie ako zvyčajne, použite pri príprave jednoduchý trik.
Ako pripraviť jemné knedličky?
Nejde o pomery múky a ostatných prísad.
Knedličky budú ešte lepšie, ak zemiaky uvaríte vo vode s veľkým množstvom mlieka.
Vďaka tomu bude ich chuť hlbšia.
Samotné knedličky budú krémovejšie a jemnejšie.
Na takéto knedličky s čerstvou aromatickou hubovou omáčkou použite nižšie uvedený recept.
Recept na zemiakové knedličky s hubovou omáčkou
Potrebujeme:
Na knedličky:
1 kg zemiakov
3/4 šálky hladkej múky
1/2 pohára mlieka
1 vajce
1 PL zemiakovej múky
soľ
Na omáčku:
500 g čerstvých húb
pár lyžíc vývaru
3 PL masla
2 PL olivového oleja
2 PL petržlenovej vňate
2 strúčiky cesnaku
1/2 šálky smotany na šľahanie (30%)
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Zemiaky ošúpeme a vložíme do hrnca. Nalejeme mlieko a toľko vody, aby boli zemiaky zaliate.
Varíme do mäkka.
Uvarené zemiaky scedíme a necháme vychladnúť.
Po vychladnutí pridáme zemiakovú múku, vajce a soľ.
Pridáme hladkú múku a vypracujeme cesto.
Cesto položíme na dosku posypanú múkou.
Vytvoríme z neho valček.
Nakrájame na rovnaké kúsky v tvare knedličiek.
Knedličky vložíme do hrnca s osolenou vriacou vodou.
Varíme po dávkach, 2 minúty po vyplávaní na hladinu.
Scedené zemiakové knedličky môžeme servírovať s hubovou omáčkou.
Čerstvé huby vyčistíme, umyjeme a nakrájame.
Cibuľu tiež ošúpeme a nakrájame na kocky.
Na panvici rozohrejeme lyžicu olivového oleja a 2 lyžice masla, pridáme cibuľu a pár minút smažíme.
Ku koncu pridáme prelisovaný cesnak a minútu smažíme.
Zalejeme niekoľkými lyžicami vývaru, privedieme do varu a na prudkom ohni varíme ďalšiu minútu, kým omáčka nezhustne.
Pridáme huby, zvyšok olivového oleja a masla.
Smažíme asi 7 minút, občas premiešame.
Nalejeme smotanu a pár minút povaríme, kým zmes nezhustne.
Dochutíme soľou, čiernym korením a nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Knedličky na tanieri polejeme hubovou omáčkou a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!