Najlepší recept na hovädzí guláš: Neviem sa ho nabažiť!

Najlepší recept na lahodný, sýty guláš s hovädzím mäsom, šampiňónmi a zeleninou, ktorý si zamiluje celá rodina.

Tento hustý guláš je taký chutný a voňavý, že mu nebudete vedieť odolať.

 

 

Fantastický recept na dokonalý domáci hovädzí guláš z youtube kanála Dozus Cook.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

800 g hovädzieho mäsa

2 cibule

3 mrkvy

150 g zelerovej vňate

4 strúčiky cesnaku

60 g masla

400 g šampiňónov

2 PL hladkej múky

200 ml suchého červeného vína

200 g paradajkovej omáčky

1 ČL soli

3/4 ČL mletého čierneho korenia

1 ČL rozmarínu

 

 

1 ČL tymianu

1 ČL oregana

2 ČL údenej papriky

800 ml horúcej vody

5 PL rastlinného oleja

600 g zemiakov

200 g zeleného hrášku

petržlenovú vňať

Postup:

Hovädzie mäso nakrájame na väčšie kocky. Na panvici zohrejeme olej na vysokú teplotu.

Vložíme mäso a na vysokej teplote smažíme 7 minút z každej strany.

 

 

Osmažené mäso preložíme do hrnca.

Do tej istej panvice pridáme nakrájanú cibuľu. Smažíme 5 minút.

Po uplynutí doby pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a zelerovú vňať.

Premiešame a smažíme 7 minút. Potom pretlačíme cesnak, zamiešame a smažíme jednu minútu.

 

 

Do hrnca s mäsom pridáme osmaženú zeleninu.

Na panvici roztopíme maslo. Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a počas miešania smažíme do zlatista.

Potom pridáme múku a zamiešame. Osmažené šampiňóny pridáme do hrnca.

Nalejeme víno a paradajkovú omáčku.

 

 

Pridáme soľ, čierne korenie, rozmarín, tymian, oregano a papriku.

Nakoniec pridáme cukor. Nalejeme horúcu vodu a zamiešame.

Hrniec prekryjeme a varíme 60 minút na nízkej teplote.

Po uplynutí doby pridáme na polovicu prekrojené zemiaky, hrášok a zamiešame.

Prikryjeme a varíme 15 minút na nízkej teplote.

Hotový guláš posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes