Najlepší recept na lahodný, sýty guláš s hovädzím mäsom, šampiňónmi a zeleninou, ktorý si zamiluje celá rodina.
Tento hustý guláš je taký chutný a voňavý, že mu nebudete vedieť odolať.
Fantastický recept na dokonalý domáci hovädzí guláš z youtube kanála Dozus Cook.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
800 g hovädzieho mäsa
2 cibule
3 mrkvy
150 g zelerovej vňate
4 strúčiky cesnaku
60 g masla
400 g šampiňónov
2 PL hladkej múky
200 ml suchého červeného vína
200 g paradajkovej omáčky
1 ČL soli
3/4 ČL mletého čierneho korenia
1 ČL rozmarínu
1 ČL tymianu
1 ČL oregana
2 ČL údenej papriky
800 ml horúcej vody
5 PL rastlinného oleja
600 g zemiakov
200 g zeleného hrášku
petržlenovú vňať
Postup:
Hovädzie mäso nakrájame na väčšie kocky. Na panvici zohrejeme olej na vysokú teplotu.
Vložíme mäso a na vysokej teplote smažíme 7 minút z každej strany.
Osmažené mäso preložíme do hrnca.
Do tej istej panvice pridáme nakrájanú cibuľu. Smažíme 5 minút.
Po uplynutí doby pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a zelerovú vňať.
Premiešame a smažíme 7 minút. Potom pretlačíme cesnak, zamiešame a smažíme jednu minútu.
Do hrnca s mäsom pridáme osmaženú zeleninu.
Na panvici roztopíme maslo. Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny a počas miešania smažíme do zlatista.
Potom pridáme múku a zamiešame. Osmažené šampiňóny pridáme do hrnca.
Nalejeme víno a paradajkovú omáčku.
Pridáme soľ, čierne korenie, rozmarín, tymian, oregano a papriku.
Nakoniec pridáme cukor. Nalejeme horúcu vodu a zamiešame.
Hrniec prekryjeme a varíme 60 minút na nízkej teplote.
Po uplynutí doby pridáme na polovicu prekrojené zemiaky, hrášok a zamiešame.
Prikryjeme a varíme 15 minút na nízkej teplote.
Hotový guláš posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: