Najlepší spôsob, ako jesť CVIKLU: Zabudnite na zemiaky a ryžu – toto milujú aj najväčší mäsožravci v našej rodine (RECEPT)!

Jednoduchý recept na lahodný cviklový pokrm.
[mashshare]

Ak neviete, čo s cviklou, vyskúšajte tento jednoduchý, zdravý a chutný recept.

 

 

Pečená cvikla s jogurtovo-medovou omáčkou, feta syrom a pistáciami je tou správnou voľbou pre zdravé maškrtenie.

Jednoduchý recept na lahodný cviklový šalát z youtube kanála Aromatische Rezepte.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

cviklu

olivový olej

soľ

Na omáčku:

 

 

jogurt

med

citrónovú kôru

citrónovú šťavu

muškátový oriešok

soľ

Na oblohu:

feta syr

pistácie

petržlenovú vňať

Postup:

Cviklu ošúpeme a nakrájame na kocky. Zapekaciu formu vystelieme alobalom.

Naukladáme nakrájanú cviklu.

 

 

Polejeme olivovým olejom a osolíme.

Cviklu zabalíme do alobalu a vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 200°C.

Do menšej misky pridáme jogurt. Pridáme med a nastrúhame citrónovú kôru.

 

 

Do omáčky vytlačíme citrónovú šťavu. Nastrúhame muškátový oriešok.

Nakoniec dochutíme soľou a premiešame. Omáčku nanesieme na dno taniera.

Pridáme upečenú cviklu. Na vrch rozdrobíme feta syr.

 

 

Na tvrdej podložke nasekáme pistácie.

Pridáme ich do šalátu.

Vrch ozdobíme petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes