Ak neviete, čo s cviklou, vyskúšajte tento jednoduchý, zdravý a chutný recept.
Pečená cvikla s jogurtovo-medovou omáčkou, feta syrom a pistáciami je tou správnou voľbou pre zdravé maškrtenie.
Jednoduchý recept na lahodný cviklový šalát z youtube kanála Aromatische Rezepte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
cviklu
olivový olej
soľ
Na omáčku:
jogurt
med
citrónovú kôru
citrónovú šťavu
muškátový oriešok
soľ
Na oblohu:
feta syr
pistácie
petržlenovú vňať
Postup:
Cviklu ošúpeme a nakrájame na kocky. Zapekaciu formu vystelieme alobalom.
Naukladáme nakrájanú cviklu.
Polejeme olivovým olejom a osolíme.
Cviklu zabalíme do alobalu a vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 30 minút pri teplote 200°C.
Do menšej misky pridáme jogurt. Pridáme med a nastrúhame citrónovú kôru.
Do omáčky vytlačíme citrónovú šťavu. Nastrúhame muškátový oriešok.
Nakoniec dochutíme soľou a premiešame. Omáčku nanesieme na dno taniera.
Pridáme upečenú cviklu. Na vrch rozdrobíme feta syr.
Na tvrdej podložke nasekáme pistácie.
Pridáme ich do šalátu.
Vrch ozdobíme petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: