Uvarte ryžu, pridajte zemiaky a všetko premiešajte: Budete riadne prekvapení, keď uvidíte, čo z toho vznikne!

Ryža a zemiaky v jednej mise? To musíte skúsiť!

Nudia vás zemiaky? Odkedy som našiel tento recept, robím niečo nezvyčajné – kombinujem ich s ryžou.

A čo z toho vzíde? Odpoveď je jednoduchá, niečo mimoriadne chutné.

 

Spojte zemiaky a ryžu

Famózny recept na zemiakovo-ryžové jedlo máme z portálu smakosze.

Zemiaky sú nenahraditeľná zložka našich jedál a chutia dobre v akejkoľvek podobe.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Zo správneho druhu tejto zeleniny pripravíte chutné halušky, zemiakové guľky a knedle.

 

 

Na vytvorenie chrumkavých placiek použite strúhané zemiaky.

Pridané do polievky ju zahustia a nás viac zasýtia.

Ak vás však nudí príprava zemiakov v už známych formách, skúste si ich pripraviť podľa tohto receptu.

 

 

Jeho základom je kombinácia ryže a zemiakov. Toto jedlo má prekvapivo úžasnú chuť.

Dokonale vás zasýti a okamžite si ho zamilujete.

Zemiaky, ryža a čo ešte?

Na prípravu ryžovo-zemiakových fašírok toho nebudete potrebovať veľa.

Možno máte všetky potrebné suroviny aj vo svojej kuchyni.

Ak nie, bežte ich nakúpiť a môžeme začať.

 

Na prípravu zeleninových fašírok potrebujeme:

250 g ryže

1 stredne veľkú cibuľu

250 g zemiakov

1 mrkvu

soľ

mleté čierne korenie

1 vajce

Postup:

Začneme opláchnutím a namočením ryže.

 

 

Potom umyjeme a ošúpeme zemiaky.

Opláchnutú ryžu nasypeme do hrnca, pridáme vodu a uvaríme podľa návodu na obale.

Zemiaky pridáme do hrnca a nalejeme vodu.Pridáme soľ.

Varíme, kým nezmäknú a mierne sa nerozpadnú.

 

 

Kým sa suroviny varia, ošúpeme cibuľu.

Nakrájame na malé kocky a osmažíme na rozohriatom oleji v panvici.

Do panvice na jemno nastrúhame mrkvu a premiešame.

 

 

Smažíme, kým zelenina nezmäkne.

Uvarené zemiaky roztlačíme a pridáme k scedenej ryži.

Pridáme vyprážanú zeleninu z panvice.

 

 

Do zmesi pridáme vajce. Potom pridáme soľ a čierne korenie.

Všetko dôkladne premiešame, kým nebude zmes jednotná.

Na panvici rozohrejeme olej.

Ruky si omastíme olejom a zo vzniknutej hmoty vytvarujeme guľky.

Presne tak, ako keby sme pripravovali fašírky.

 

 

Guľky vložíme do panvice a jemne roztlačíme.

Osmažíme ich z oboch strán do zlatista.

Zeleninové fašírky servírujeme s hubovou omáčkou alebo smotanou.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes