Nudia vás zemiaky? Odkedy som našiel tento recept, robím niečo nezvyčajné – kombinujem ich s ryžou.
A čo z toho vzíde? Odpoveď je jednoduchá, niečo mimoriadne chutné.
Spojte zemiaky a ryžu
Famózny recept na zemiakovo-ryžové jedlo máme z portálu smakosze.
Zemiaky sú nenahraditeľná zložka našich jedál a chutia dobre v akejkoľvek podobe.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Zo správneho druhu tejto zeleniny pripravíte chutné halušky, zemiakové guľky a knedle.
Na vytvorenie chrumkavých placiek použite strúhané zemiaky.
Pridané do polievky ju zahustia a nás viac zasýtia.
Ak vás však nudí príprava zemiakov v už známych formách, skúste si ich pripraviť podľa tohto receptu.
Jeho základom je kombinácia ryže a zemiakov. Toto jedlo má prekvapivo úžasnú chuť.
Dokonale vás zasýti a okamžite si ho zamilujete.
Zemiaky, ryža a čo ešte?
Na prípravu ryžovo-zemiakových fašírok toho nebudete potrebovať veľa.
Možno máte všetky potrebné suroviny aj vo svojej kuchyni.
Ak nie, bežte ich nakúpiť a môžeme začať.
Na prípravu zeleninových fašírok potrebujeme:
250 g ryže
1 stredne veľkú cibuľu
250 g zemiakov
1 mrkvu
soľ
mleté čierne korenie
1 vajce
Postup:
Začneme opláchnutím a namočením ryže.
Potom umyjeme a ošúpeme zemiaky.
Opláchnutú ryžu nasypeme do hrnca, pridáme vodu a uvaríme podľa návodu na obale.
Zemiaky pridáme do hrnca a nalejeme vodu.Pridáme soľ.
Varíme, kým nezmäknú a mierne sa nerozpadnú.
Kým sa suroviny varia, ošúpeme cibuľu.
Nakrájame na malé kocky a osmažíme na rozohriatom oleji v panvici.
Do panvice na jemno nastrúhame mrkvu a premiešame.
Smažíme, kým zelenina nezmäkne.
Uvarené zemiaky roztlačíme a pridáme k scedenej ryži.
Pridáme vyprážanú zeleninu z panvice.
Do zmesi pridáme vajce. Potom pridáme soľ a čierne korenie.
Všetko dôkladne premiešame, kým nebude zmes jednotná.
Na panvici rozohrejeme olej.
Ruky si omastíme olejom a zo vzniknutej hmoty vytvarujeme guľky.
Presne tak, ako keby sme pripravovali fašírky.
Guľky vložíme do panvice a jemne roztlačíme.
Osmažíme ich z oboch strán do zlatista.
Zeleninové fašírky servírujeme s hubovou omáčkou alebo smotanou.
Prajeme vám dobrú chuť!