Recept na piškótovú rýchlovku bez pečenia a bez dlhej prípravy: Hotová je za 10 minút

Najlepší dezert, aký som kedy jedol!

Neskutočne jednoduchý dezert, ktorý pripravíte behom chvíľky.

 

 

Skvele sa hodí na ozdobenie sviatočného stola a svojou výraznou chuťou poteší všetkých hostí.

Vychutnanie si každého kúska tejto torty zanechá nezabudnuteľné dojmy a vytvorí slávnostnú náladu.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vynikajúci recept na lahodný krémový dezert s piškótami z youtube kanála Magische Desserts.

Potrebujeme:

200 g dlhých piškót

2 žĺtky

100 g kryštálového cukru

 

 

šťavu z 1 citróna

50 g kukuričného škrobu

500 ml mlieka

80 g bielej čokolády

Postup:

Na začiatku prekrojíme piškóty na polovicu. Piškóty namočíme v mlieku.

Poukladáme na výšku do tortovej formy (priemer 18 cm) vystlanej papierom na pečenie.

 

 

Z citróna vytlačíme šťavu.

Z vajca oddelíme žĺtok od bielka.

Žĺtky pridáme do hlbokej misky.

 

 

Nasypeme cukor.

Cez sitko precedíme citrónovú šťavu.

Metličkou premiešame.

 

 

Do zmesi pridáme škrob a opäť zamiešame.

Počas miešania nalejeme mlieko.

Zmes prelejeme do hrnca na sporáku.

 

 

Za stáleho miešania varíme na miernom ohni, kým zmes nezhustne.

Keď je zmes hustá, odstavíme hrniec zo sporáku.

Pridáme nalámanú čokoládu.

 

 

Špachtľou miešame, kým sa čokoláda nerozpustí.

Krém nalejeme do formy a vrch zarovnáme.

Dezert prikryjeme fóliou vložíme na 1-2 hodiny do chladničky.

 

 

Po vybratí z chladničky odstránime fóliu.

Dezert vyberieme z formy.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes