Vždy som chcel pripraviť Napoleonovu tortu, ale zdalo sa mi to namáhavé a časovo náročné.
Našiel som však recept, ktorý mi umožňuje pripraviť rozprávkovo chutný koláč.
Odporúčam tento recept na rýchly koláčik, ktorý poteší každého labužníka.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Jednoduchý a rýchly recept na Napoleonov dezert z portálu smakosze.
O tomto dezerte sníva nejeden gurmán
Tento jemný dezert z lístkového cesta, plný smotanového krému, dokáže naozaj potešiť.
Vyzerá lákavo a chutí lahodne.
Už dlhšie som chcel pripraviť Napoleonov dezert, ale myslel som si, že je to doslova umenie.
Vďaka tomuto receptu som však objavil jednoduchý a rýchly spôsob, ako pripraviť jednoduchý a pritom luxusný koláč.
Jeho výhodou je, že vždy sa vydarí a doslova sa topí v ústach.
Na rýchly Napoleonov dezert potrebujeme:
500 g lístkového cesta
250 ml 36% smotany na šľahanie
200 g smotanového syra
4 PL práškového cukru
kakao
Postup:
Na začiatku nakrájame plát lístkového cesta na tri časti.
Posypeme ich múkou.
Rúru predhrejeme na 220°C.
Cesto pečieme 20 minút.
Smotanu vylejeme do misky.
Vyšľaháme mixérom.
Pridáme práškový cukor.
Pokračujeme v šľahaní.
Keď je krém nadýchaný, pridáme smotanový syr a pokračujeme v šľahaní.
Pláty cesta rozdelíme na tenké časti.
Zvyšné lístkové cesto rozdrobíme.
Plech vystelieme papierom na pečenie a položíme naň plát cesta.
Potrieme vopred pripraveným krémom.
Na krémovú vrstvu položíme cesto, natrieme krémom a posypeme kakaom.
Opäť pridáme vrstvu cesta, natrieme krémom a posypeme kakaom.
Postup zopakujeme aj so zvyšným cestom a krémom.
Nakoniec potrieme vrch a boky dezertu krémom a posypeme rozdrobeným cestom.
Dezert vložíme na niekoľko hodín do chladničky.
Koláč vyberieme jednu hodinu pred servírovaním.
Prajeme vám dobrú chuť!