Tento úžasný koláč robím za 15 minút. Recept nemá chybu, jednoduchšie to už byť nemôže!

Našiel som recept, ktorý mi umožňuje pripraviť rozprávkovo chutný koláč.

Vždy som chcel pripraviť Napoleonovu tortu, ale zdalo sa mi to namáhavé a časovo náročné.

 

 

Našiel som však recept, ktorý mi umožňuje pripraviť rozprávkovo chutný koláč.

Odporúčam tento recept na rýchly koláčik, ktorý poteší každého labužníka.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Jednoduchý a rýchly recept na Napoleonov dezert z portálu smakosze.

O tomto dezerte sníva nejeden gurmán

Tento jemný dezert z lístkového cesta, plný smotanového krému, dokáže naozaj potešiť.

 

 

Vyzerá lákavo a chutí lahodne.

Už dlhšie som chcel pripraviť Napoleonov dezert, ale myslel som si, že je to doslova umenie.

Vďaka tomuto receptu som však objavil jednoduchý a rýchly spôsob, ako pripraviť jednoduchý a pritom luxusný koláč.

 

 

Jeho výhodou je, že vždy sa vydarí a doslova sa topí v ústach.

Na rýchly Napoleonov dezert potrebujeme:

500 g lístkového cesta

250 ml 36% smotany na šľahanie

 

 

200 g smotanového syra

4 PL práškového cukru

kakao

Postup:

Na začiatku nakrájame plát lístkového cesta na tri časti.

Posypeme ich múkou.

Rúru predhrejeme na 220°C.

 

 

Cesto pečieme 20 minút.

Smotanu vylejeme do misky.

Vyšľaháme mixérom.

 

 

Pridáme práškový cukor.

Pokračujeme v šľahaní.

Keď je krém nadýchaný, pridáme smotanový syr a pokračujeme v šľahaní.

 

 

Pláty cesta rozdelíme na tenké časti.

Zvyšné lístkové cesto rozdrobíme.

Plech vystelieme papierom na pečenie a položíme naň plát cesta.

 

 

Potrieme vopred pripraveným krémom.

Na krémovú vrstvu položíme cesto, natrieme krémom a posypeme kakaom.

Opäť pridáme vrstvu cesta, natrieme krémom a posypeme kakaom.

 

 

Postup zopakujeme aj so zvyšným cestom a krémom.

Nakoniec potrieme vrch a boky dezertu krémom a posypeme rozdrobeným cestom.

Dezert vložíme na niekoľko hodín do chladničky.

 

 

Koláč vyberieme jednu hodinu pred servírovaním.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes