Pripravte si doma mimoriadne chutnú a aromatickú pizzu podľa nášho jednoduchého a rýchleho receptu.
Cesto je tenké a chrumkavé a pizza tak chutná, že po kupovanej už nesiahnete.
Vynikajúci recept na najchutnejšiu domácu pizzu z youtube kanála Fast Easy Recipes.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na cesto:
1 ČL kryštálového cukru
1/4 ČL soli
1 PL olivového oleja
90 ml teplej vody
1 šálku hladkej múky (160 g)
1 ČL instantného droždia
Na omáčku:
400 g paradajok
1 strúčik cesnaku
4-5 listov bazalky
1 PL oregana
2 PL olivového oleja
mleté čierne korenie podľa chuti
1/4 ČL soli
1 ČL kryštálového cukru
1 PL paradajkovej pasty
Na vrch pizze:
pikantnú klobásu
200 g mozzarelly
cibuľu
sladkú kukuricu
Postup:
Do misky nasypeme múk a droždie, potom pridáme cukor, soľ a premiešame.
Do zmesi nalejeme olej a teplú vodu, dobre premiešame a rukami vymiesime.
Cesto miesime 2-3 minúty, kým nie je mäkké, ale nie lepivé.
Misku vymastíme olejom a vložíme cesto. Prekryjeme, položíme na teplé miesto a necháme cesto 40-60 minút kysnúť.
Medzitým si pripravíme domácu paradajkovú omáčku na pizzu.
Na vrch paradajok spravíme nožom zárez v tvare kríža. Potom paradajky vložíme do hrnca s vriacou vodou.
Prikryjeme pokrievkou a necháme variť 3 minúty, po uplynutí doby vyberieme paradajky.
Po miernom vychladnutí odstránime šupku. Ošúpané paradajky vložíme do nádoby od mixéra.
Pridáme cesnak, bazalku a oregano, všetko spolu rozmixujeme.
Na panvici zohrejeme olivový olej. Omáčku prelejeme do panvice a pridáme čierne korenie podľa chuti.
Ďalej pridáme soľ, cukor a paradajkovú pastu.
Premiešame, prekryjeme a na miernom ohni varíme 10 minút, kým omáčka nezhustne.
Klobásu a cibuľu nakrájame na tenké plátky. Mozzarelu nastrúhame na hrubom strúhadle.
Nakysnuté cesto položíme na pomúčenú podložku a vytvarujeme guľu.
Potom cesto rozvaľkáme na tenko. Rozvaľkané cesto vložíme do formy na pizzu (priemer 30 cm) vystlanej papierom na pečenie.
Vytvoríme okraj a cesto poprepichujeme vidličkou.
Na cesto rozotrieme omáčku. Posypeme polovicou syra a pridáme trochu kukurice.
Naukladáme plátky cibule a posypeme zvyšným syrom. Nakoniec naukladáme plátky klobásy.
Pečieme v predhriatej rúre na 200°C 10 minút a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU