Prestaňte kupovať PIZZU: Máme recept na dokonalú pizzu, ktorú si viete pripraviť doma!

Cesto je tenké a chrumkavé a pizza tak chutná, že po kupovanej už nesiahnete.

Pripravte si doma mimoriadne chutnú a aromatickú pizzu podľa nášho jednoduchého a rýchleho receptu.

 

 

Cesto je tenké a chrumkavé a pizza tak chutná, že po kupovanej už nesiahnete.

Vynikajúci recept na najchutnejšiu domácu pizzu z youtube kanála Fast Easy Recipes.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Na cesto:

1 ČL kryštálového cukru

1/4 ČL soli

1 PL olivového oleja

 

 

90 ml teplej vody

1 šálku hladkej múky (160 g)

1 ČL instantného droždia

Na omáčku:

400 g paradajok

1 strúčik cesnaku

4-5 listov bazalky

1 PL oregana

2 PL olivového oleja

mleté čierne korenie podľa chuti

 

 

1/4 ČL soli

1 ČL kryštálového cukru

1 PL paradajkovej pasty

Na vrch pizze:

pikantnú klobásu

200 g mozzarelly

cibuľu

sladkú kukuricu

Postup:

Do misky nasypeme múk a droždie, potom pridáme cukor, soľ a premiešame.

 

 

Do zmesi nalejeme olej a teplú vodu, dobre premiešame a rukami vymiesime.

Cesto miesime 2-3 minúty, kým nie je mäkké, ale nie lepivé.

Misku vymastíme olejom a vložíme cesto. Prekryjeme, položíme na teplé miesto a necháme cesto 40-60 minút kysnúť.

Medzitým si pripravíme domácu paradajkovú omáčku na pizzu.

 

 

Na vrch paradajok spravíme nožom zárez v tvare kríža. Potom paradajky vložíme do hrnca s vriacou vodou.

Prikryjeme pokrievkou a necháme variť 3 minúty, po uplynutí doby vyberieme paradajky.

Po miernom vychladnutí odstránime šupku. Ošúpané paradajky vložíme do nádoby od mixéra.

 

 

Pridáme cesnak, bazalku a oregano, všetko spolu rozmixujeme.

Na panvici zohrejeme olivový olej. Omáčku prelejeme do panvice a pridáme čierne korenie podľa chuti.

Ďalej pridáme soľ, cukor a paradajkovú pastu.

Premiešame, prekryjeme a na miernom ohni varíme 10 minút, kým omáčka nezhustne.

 

 

Klobásu a cibuľu nakrájame na tenké plátky. Mozzarelu nastrúhame na hrubom strúhadle.

Nakysnuté cesto položíme na pomúčenú podložku a vytvarujeme guľu.

Potom cesto rozvaľkáme na tenko. Rozvaľkané cesto vložíme do formy na pizzu (priemer 30 cm) vystlanej papierom na pečenie.

Vytvoríme okraj a cesto poprepichujeme vidličkou.

 

 

Na cesto rozotrieme omáčku. Posypeme polovicou syra a pridáme trochu kukurice.

Naukladáme plátky cibule a posypeme zvyšným syrom. Nakoniec naukladáme plátky klobásy.

Pečieme v predhriatej rúre na 200°C 10 minút a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes