Túto roládu robím na každú rodinnú oslavu a stretnutie a vždy má obrovský úspech.
Je jednoduchá a prípravu a nepoznám nikoho, komu by nechutila.
Výborný tip na ľahkú sladkú pochúťku ku kávičke. Akurát sladká a táák chutná.
Potrebujeme:
5 vajec
5 lyžíc kr. cukru
5 lyžíc mletých orechov
Na krém:
Dve varianty krému:
1.
700 ml mlieka
3 lyžice medu (alebo 5 lyžíc kr. cukru)
2 bal. čokoládového pudingu
250 g masla
1 lyžičku vanilkovej arómy (prípadne balík vanilkového cukru)
2.
1 bal. vanilkového pudingu bez varenia
400 ml mlieka
1 smotana na šľahanie
250 g mascarpone
Cukor podľa chuti
Ďalej:
4 celé banány
Na vrch (voliteľné):
Smotana na šľahanie vyšľahaná na šľahačku
Strúhaná čokoláda
Kakaao
Hoblinky čokolády
Cujrárske zdobenie
Nakrájané banány
Strúhané orechy
Postup:
Vajcia ušľaháme s cukrom do peny.
Potom primiešame kakao a orechy.
Vymiešame jednotné cesto, ktoré rovnomerne navrstvíme na plech vystlaný papierom a vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180 stupňov dozlatista.
Upečené cesto zrolujeme a necháme vychladnúť v papieri.
Varianta krému č. 1: Z mlieka, pudingových práškov a cukru (alebo medu) uvaríme hustý puding.
Necháme vychladnúť a potom po lyžičkách vmiešame našľahané maslo.
Varianta krému č. 2: Z mlieka a pudingu vyšľaháme puding.
Smotanu vyšľaháme na šľahačku, zmiešame s mascarpone a dosladíme si podľa chuti.
Na vychladnuté cesto navrstvíme krém a na kraje uložíme celé banány.
Potom cesto zrolujeme cez banány a trochu zatlačíme, konce cesta môžeme prípadne preložiť cez banány a krém aj tak, že sa konce stretnú v strede a následne sa mierne vtlačia do vnútra (tmavá verzia).
Na vrch natrieme šľahačku a posypeme orechmi, alebo čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)