Roláda BANANA SPLIT: Nejde do nej ani gram múky a je neskutočne chutná!

Vynikajúci recept na roládu s banánmi a krémom, ktorú pripravíte úplne bez múky!

Túto roládu robím na každú rodinnú oslavu a stretnutie a vždy má obrovský úspech.

 

 

Je jednoduchá a prípravu a nepoznám nikoho, komu by nechutila.

Výborný tip na ľahkú sladkú pochúťku ku kávičke. Akurát sladká a táák chutná.

Potrebujeme:

5 vajec

5 lyžíc kr. cukru

5 lyžíc mletých orechov

Na krém:

Dve varianty krému:

 

 

1.

700 ml mlieka

3 lyžice medu (alebo 5 lyžíc kr. cukru)

2 bal. čokoládového pudingu

250 g masla

1 lyžičku vanilkovej arómy (prípadne balík vanilkového cukru)

2.

1 bal. vanilkového pudingu bez varenia

 

 

400 ml mlieka

1 smotana na šľahanie

250 g mascarpone

Cukor podľa chuti

Ďalej:

4 celé banány

Na vrch (voliteľné):

Smotana na šľahanie vyšľahaná na šľahačku

Strúhaná čokoláda

Kakaao

 

 

Hoblinky čokolády

Cujrárske zdobenie

Nakrájané banány

Strúhané orechy

Postup:

Vajcia ušľaháme s cukrom do peny.

Potom primiešame kakao a orechy.

 

 

Vymiešame jednotné cesto, ktoré rovnomerne navrstvíme na plech vystlaný papierom a vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 stupňov dozlatista.

Upečené cesto zrolujeme a necháme vychladnúť v papieri.

 

 

Varianta krému č. 1: Z mlieka, pudingových práškov a cukru (alebo medu) uvaríme hustý puding.

Necháme vychladnúť a potom po lyžičkách vmiešame našľahané maslo.

Varianta krému č. 2: Z mlieka a pudingu vyšľaháme puding.

 

 

Smotanu vyšľaháme na šľahačku, zmiešame s mascarpone a dosladíme si podľa chuti.

Na vychladnuté cesto navrstvíme krém a na kraje uložíme celé banány.

Potom cesto zrolujeme cez banány a trochu zatlačíme, konce cesta môžeme prípadne preložiť cez banány a krém aj tak, že sa konce stretnú v strede a následne sa mierne  vtlačia do vnútra  (tmavá verzia).

 

 

Na vrch natrieme šľahačku a posypeme orechmi, alebo čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes