Fantastická dobrota úplne na studeno.
Ja ju robím pri každej príležitosti, pretože chutí každému a príprava je extrémne jednoduchá a rýchla.
Krémovú maškrtu pripravíte doslova za pár minút a bez pečenia.
Tento krém používam aj ako náplň do iných dezertov a tiež na studené poháre.
Neváhajte a vyskúšajte recept aj s iným ovocím – napríklad s jahodami.
Potrebujeme:
1 bal. detské piškóty
5 ks banán
250 g mascarpone
1 šálka mlieko
1 konzerva kondenzované mlieko (salko – nevarené)
340 ml smotana na šľahanie
1 bal. vanilkový puding Crème Olé bez varenia
1 lyžička vanilková esencia
Voliteľné:
Jahody
Maliny
čučoriedky
Postup:
Pripravíme si formu na pečenie, alebo obyčajnú väčšiu misu.
Dno vyložíme detskými piškótami.
Banány ošúpeme.
Následne nakrájame na kolieska.
Na piškóty poukladáme na kolieska nakrájané banány.
Pripravíme si krém:
Mixérom vyšľaháme mascarpone.
Pridáme kondenzované mlieko (to nemusíme variť).
A dôkladne všetko spolu vyšľaháme.
V druhej miske v mlieku rozmiešame pudingový prášok.
Šľaháme pokiaľ nevznikne hustý puding.
Nakoniec pridáme vanilkovú esenciu.
A všetko spolu vareškou zmiešame.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky.
Primiešame ju do krému.
1/2 krému navrstvíme na banány.
Potom uložíme opäť piškóty, zvyšok krému a pekne uhladíme.
Na vrch poukladáme piškóty.
Pridáme kolieska banánov na ozdobu.
Odložíme do chladničky stuhnúť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)