Výživné jedlo nemusí byť drahé ani časovo náročné.
Jedlo z nášho receptu bolo niečo, čo som dychtivo jedol v školskej jedálni.
Dnes sa k nemu rád vraciam, pretože je chutné a účinne zaženie hlad.
Jednoduchý a rýchly recept na lahodnú chrenovú omáčku z portálu smakosze.
Vo všeobecnosti je zaužívané, že na večeru by malo byť vždy mäso.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
U nás doma panuje však iné presvedčenie.
Nie vždy mám chuť na ťažký kus bravčového alebo hovädzieho mäsa.
Potom mi príde na pomoc jedlo, ktoré si pamätám zo školských čias.
Vajcia v chrenovej omáčke je lahodná chuť, ktorú si pamätám z detstva.
Poznám ho nielen zo školy, ale aj z rodného domu.
Chutné, výživné a zároveň nenáročné pre vašu peňaženku – presne o tom je toto jedlo.
Ako presne na to, sa dozviete nižšie v článku.
Tu príde vhod recept na večeru, ktorú ste už určite aspoň raz jedli v školskej jedálni.
Možno sa to dokonca podávalo u vás doma.
Reč je o vajíčkach v chrenovej omáčke so zemiakmi.
Na prípravu potrebujeme:
10 vajec
1 veľkú cibuľu
60 g masla
zemiaky
80 g strúhaného chrenu
150 g smotany na varenie
60 g hladkej múky
150 ml vývaru
kôpor
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Začneme uvarením vajíčok na tvrdo.
Kým sa vajíčka varia, ošúpeme cibuľu a nakrájame na malé kocky.
Na panvici zahrejeme olej.
Vložíme cibuľu a smažíme, kým nebude priehľadná.
Potom pridáme múku a miešame, aby sme vytvorili zápražku.
Stále miešame a postupne prilievame vychladnutý vývar.
Ďalej pridáme nastrúhaný chren, premiešame a prevaríme.
Potom pridáme smotanu a čierne korenie a omáčku opäť privedieme do varu.
Uvaríme zemiaky.
Neskôr ich môžeme nakrájať alebo podávať celé.
K zemiakom pridáme vajcia a celé to zalejeme chrenovou omáčkou.
Posypeme nasekaným kôprom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!