Je to tak chutné, že musím variť každý týždeň: Neuveriteľne chutný recept na KRKOVIČKU so zemiakmi!

Ak tento lahodný pokrm skombinujete so sviežim zeleninovým šalátom o chutný obed alebo večeru máte postarané.
[mashshare]

Pripravte si doma delikátnu bravčovú krkovičku zapečenú so zemiakmi a syrom.

 

 

Ak tento lahodný pokrm skombinujete so sviežim zeleninovým šalátom o chutný obed alebo večeru máte postarané.

Výnimočný recept na fantastickú zapekanú bravčovú krkovičku so zeleninou z youtube kanála Schnelle Küche.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kg bravčovej krkovičky

2 cibule

soľ

mleté čierne korenie

olivový olej

3-4 zemiaky

200 g syra

 

 

1 PL celozrnnej horčice

150 g jogurtu

2 PL majonézy

Na šalát:

1/2 hlavy kapusty

2 uhorky

1 mrkvu

1/2 červenej cibule

2-3 strúčiky cesnaku

bielu reďkovku

soľ

mleté čierne korenie

mletú papriku

koriander

1/3 ČL kryštálového cukru

1 PL jablčného octu

rastlinný olej

Postup:

Bravčovú krkovičku usušíme pomocou papierovej utierky.

 

 

Mäso nakrájame na menšie kúsky a vložíme na plech.

Ošúpanú cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky. Cibuľu naukladáme na mäso.

Osolíme a posypme čiernym korením. Zmiešame rukami.

 

 

Mäso s cibuľou polejeme olivovým olejom a opäť premiešame.

Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na tenké plátky.

Vložíme do hlbokej misky.

 

 

Posypeme soľou a čiernym korením a rukou premiešame.

Zemiaky naukladáme na mäso. Na vrch nasypeme strúhaný syr.

Do menšej misky pridáme horčicu a jogurt.

Potom pridáme majonézu a všetko spolu zmiešame.

Zmes rozotrieme na zemiaky.

 

 

Zakryjeme navlhčeným papierom na pečenie a alobalom.

Pečieme 60 minút pri teplote 200°C.

Do hlbokej misky vložíme nasekanú kapustu. Pridáme nastrúhanú mrkvu.

Cibuľu nakrájame na plátky a pridáme do misky.

Potom do šalátu nastrúhame reďkovku a uhorku.

 

 

Pridáme prelisovaný cesnak.

Na tvrdej podložke nasekáme koriander a vložíme do misky.

Dochutíme soľou, čiernym korením, mletou paprikou a cukrom.

Pridáme ocot, olej a všetko spolu dôkladne premiešame.

Po uplynutí doby odstránime z plechu papier a alobal.

Vložíme do rúry a pečieme ďalších 15 minút pri teplote 220°C.

 

 

Po upečení môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes