Pripravte si doma delikátnu bravčovú krkovičku zapečenú so zemiakmi a syrom.
Ak tento lahodný pokrm skombinujete so sviežim zeleninovým šalátom o chutný obed alebo večeru máte postarané.
Výnimočný recept na fantastickú zapekanú bravčovú krkovičku so zeleninou z youtube kanála Schnelle Küche.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 kg bravčovej krkovičky
2 cibule
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
3-4 zemiaky
200 g syra
1 PL celozrnnej horčice
150 g jogurtu
2 PL majonézy
Na šalát:
1/2 hlavy kapusty
2 uhorky
1 mrkvu
1/2 červenej cibule
2-3 strúčiky cesnaku
bielu reďkovku
soľ
mleté čierne korenie
mletú papriku
koriander
1/3 ČL kryštálového cukru
1 PL jablčného octu
rastlinný olej
Postup:
Bravčovú krkovičku usušíme pomocou papierovej utierky.
Mäso nakrájame na menšie kúsky a vložíme na plech.
Ošúpanú cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky. Cibuľu naukladáme na mäso.
Osolíme a posypme čiernym korením. Zmiešame rukami.
Mäso s cibuľou polejeme olivovým olejom a opäť premiešame.
Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na tenké plátky.
Vložíme do hlbokej misky.
Posypeme soľou a čiernym korením a rukou premiešame.
Zemiaky naukladáme na mäso. Na vrch nasypeme strúhaný syr.
Do menšej misky pridáme horčicu a jogurt.
Potom pridáme majonézu a všetko spolu zmiešame.
Zmes rozotrieme na zemiaky.
Zakryjeme navlhčeným papierom na pečenie a alobalom.
Pečieme 60 minút pri teplote 200°C.
Do hlbokej misky vložíme nasekanú kapustu. Pridáme nastrúhanú mrkvu.
Cibuľu nakrájame na plátky a pridáme do misky.
Potom do šalátu nastrúhame reďkovku a uhorku.
Pridáme prelisovaný cesnak.
Na tvrdej podložke nasekáme koriander a vložíme do misky.
Dochutíme soľou, čiernym korením, mletou paprikou a cukrom.
Pridáme ocot, olej a všetko spolu dôkladne premiešame.
Po uplynutí doby odstránime z plechu papier a alobal.
Vložíme do rúry a pečieme ďalších 15 minút pri teplote 220°C.
Po upečení môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU