Pripravte si doma neodolateľne chutný krémový dezert s piškótami, broskyňami a jemnou čokoládovou polevou.
Už po prvom súste budete mať pocit, že sa nachádzate v raji.
Fantastický recept na krémový dezert s broskyňami z youtube kanála Orchideli.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 balenia podlhovastých piškót (2 x 180 g)
1 kg jemného tvarohu
500 g mascarpone
1 šálku kryštálového cukru (200 g, podľa chuti)
2 balenia vanilkového cukru
4 vajcia veľkosti L
3 balenia vanilkového alebo smotanového pudingu bez cukru (3 x 40 g)
100 g masla
1 konzervu broskýň (850 g)
Na polevu:
100 g mliečnej čokolády
50 g masla
100 g smotany na šľahanie
Postup:
Do hrnca (najlepšie cca 5 litrového objemu) na sporáku pridáme tvaroh.
Potom pridáme mascarpone. Nasypeme cukor.
Pridáme vanilkový cukor a rozbijeme vajcia.
Ďalej do hrnca pridáme puding a zmäknuté maslo. Špachtľou dôkladne premiešame.
Počas miešania metličkou varíme na miernom ohni.
Nakoniec zmes miešame vareškou, kým nezhustne.
Hotový krém odstavíme zo sporáku.
Formu na pečenie (20 x 30 cm) vystelieme papierom na pečenie.
Na spodok poukladáme piškóty. Broskyne nakrájame na menšie kúsky.
Polovicu z nich naukladáme na piškóty.
Potom nanesieme polovicu horúceho krému.
Krém zarovnáme a naukladáme ďalšiu vrstvu piškót.
Potom pridáme zvyšok broskýň, zalejeme krémom a dôkladne uhladíme.
Vrch zakryjeme fóliou a vložíme na 2-3 hodiny alebo najlepšie na celú noc do chladničky.
Po vybratí z chladničky vyberieme dezert aj s papierom z formy.
Do misky nalámeme čokoládu.
Pridáme maslo a smotanu. Roztopíme v mikrovlnke alebo vodnom kúpeli.
Potom polevu dôkladne premiešame.
Vrch dezertu polejeme polevou, môžeme ozdobiť podľa vlastného vkusu a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: