Rozprávkovo jednoduchý recept na výborný tvarohový koláč BEZ rúry!

Už po prvom súste budete mať pocit, že sa nachádzate v raji.

Pripravte si doma neodolateľne chutný krémový dezert s piškótami, broskyňami a jemnou čokoládovou polevou.

 

 

Už po prvom súste budete mať pocit, že sa nachádzate v raji.

Fantastický recept na krémový dezert s broskyňami z youtube kanála Orchideli.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

2 balenia podlhovastých piškót (2 x 180 g)

1 kg jemného tvarohu

500 g mascarpone

 

 

1  šálku kryštálového cukru (200 g, podľa chuti)

2 balenia vanilkového cukru

4 vajcia veľkosti L

3 balenia vanilkového alebo smotanového pudingu bez cukru (3 x 40 g)

100 g masla

1 konzervu broskýň (850 g)

Na polevu:

100 g mliečnej čokolády

50 g masla

100 g smotany na šľahanie

Postup:

Do hrnca (najlepšie cca 5 litrového objemu) na sporáku pridáme tvaroh.

Potom pridáme mascarpone. Nasypeme cukor.

 

 

Pridáme vanilkový cukor a rozbijeme vajcia.

Ďalej do hrnca pridáme puding a zmäknuté maslo. Špachtľou dôkladne premiešame.

Počas miešania metličkou varíme na miernom ohni.

Nakoniec zmes miešame vareškou, kým nezhustne.

 

 

Hotový krém odstavíme zo sporáku.

Formu na pečenie (20 x 30 cm) vystelieme papierom na pečenie.

Na spodok poukladáme piškóty. Broskyne nakrájame na menšie kúsky.

Polovicu z nich naukladáme na piškóty.

Potom nanesieme polovicu horúceho krému.

 

 

Krém zarovnáme a naukladáme ďalšiu vrstvu piškót.

Potom pridáme zvyšok broskýň, zalejeme krémom a dôkladne uhladíme.

Vrch zakryjeme fóliou a vložíme na 2-3 hodiny alebo najlepšie na celú noc do chladničky.

Po vybratí z chladničky vyberieme dezert aj s papierom z formy.

Do misky nalámeme čokoládu.

 

 

Pridáme maslo a smotanu. Roztopíme v mikrovlnke alebo vodnom kúpeli.

Potom polevu dôkladne premiešame.

Vrch dezertu polejeme polevou, môžeme ozdobiť podľa vlastného vkusu a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes