Šalát je najzdravší prvok večere, ktorý bohužiaľ často vynechávame.
Na jeho prípravu nám väčšinou chýba čas a nápady.
Preto sme tu my, aby sme vám pomohli a ponúkame vám recept na jednoduchý a lahodný zelerový šalát.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Jednoduchý a rýchly recept na lahodný zelerový šalát z portálu smakosze.
Chuť tomuto šalátu dodáva ovocie, ktoré určite máte po ruke, teda jablko.
Ak si ho raz pripravíte, určite sa k nemu neraz vrátite.
Zeler nie je vhodný len na vývar
Koreňový zeler je pomerne málo využívaná zelenina.
Väčšinou ho pridávame do vývarov a iných polievok.
Okrem iného ho môžete aj piecť a udusiť.
Najviac ho oceníte v surovej podobe v šaláte.
Potom budete naplno využívať výhody tejto zeleniny.
Zeler je bohatý na vlákninu, vitamíny A, B a C ako aj vápnik, horčík, draslík a fosfor.
Na zelerový šalát potrebujeme:
1 stredne veľký koreň zeleru
1 sladké jablko
1/2 pomaranča
2 PL petržlenovej vňate
3 PL prírodného jogurtu
1 PL majonézy
1 ČL medu alebo kryštálového cukru podľa chuti
soľ
mleté čierne korenie
Zeler ošúpeme.
Opláchneme a nastrúhame na strednom alebo veľkom strúhadle.
Potom ošúpeme jablko.
Nastrúhame na hrubom strúhadle.
Do misky s jablkom a zelerom pridáme pomarančovú šťavu.
Všetko spolu zmiešame.
Pridáme dve lyžice nasekanej petržlenovej vňate a premiešame.
Potom pridáme prírodný jogurt.
Ďalej do šalátu pridáme majonézu a dôkladne zamiešame.
Podľa chuti okoreníme.
Šalát vložíme na hodinu do chladničky, potom bude chutnejší.
Podľa chuti môžeme do šalátu pridať aj malú nastrúhanú mrkvu, alebo 2-3 lyžice namočených hrozienok, prípadne 2-3 lyžice nasekaných vlašských orechov.
Prajeme vám dobrú chuť!