Recept pre všetkých milovníkov skutočných mäsových pochúťok.
Na panvici pečený bravčový bôčik v lahodnej omáčke, ktorý výborne dopĺňa kapustový šalát ako príloha.
Výborný recept na neodolateľný bravčový bôčik z portálu retete-usoare.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1,5 kg bravčového bôčika
soľ
mleté čierne korenie
500 ml svetlého piva
2 ČL granulovaného cesnaku
1 hviezdu anízu
50 ml sójovej omáčky
1 ČL mletej papriky
1/3 ČL feferónových vločiek
2 ČL kryštálového cukru
1/3 ČL mletej senovky gréckej (voliteľné)
2 strúčiky cesnaku
vetvičku rozmarínu
Na šalát:
3 varené zemiaky
soľ (podľa chuti)
cibuľu
3 nakladané uhorky
300 g kyslej kapusty
100 g zeleného hrášku
slnečnicový olej (podľa chuti)
Postup:
Bravčový bôčik dôkladne umyjeme a usušíme. Nakrájame na rovnaké časti.
Kúsky mäsa zo všetkých strán posypme soľou a čiernym korením.
Potom mäso položíme na suchú horúcu panvicu.
Smažíme na vysokej teplote zo všetkých strán, kým nezhnedne.
Teplotu znížime na minimum a do panvice nalejeme pivo.
Potom zvýšime teplotu na strednú. Pridáme badián a granulovaný cesnak.
Kúsky mäsa otočíme zo všetkých strán, aby sa všetok granulovaný cesnak rozpustil v pive.
Panvicu prikryjeme a bravčový bôčik varíme 10 minút na miernom ohni.
V miske zmiešame sójovú omáčku, papriku, čili vločky a cukor.
Omáčku pridáme do panvice. Prikryjeme a pokračujeme vo varení mäsa 60-90 minút, kým nebude mäkké.
20 minút pred koncom varenia stiahneme pokrievku z panvice, aby sa omáčka postupne zredukovala.
V tomto bode môžeme do omáčky pridať mletú senovku grécku.
5-10 minút pred odstavením mäsa z ohňa pridáme do panvice rozmarín a nakrájaný cesnak.
Bôčik vyberieme z panvice a nakrájame na plátky.
Počas pečenia mäsa môžeme pripraviť prílohu. Zemiaky uvaríme v slanej vode a nakrájame na kocky.
Do misky so zemiakmi pridáme na kocky nakrájanú cibuľu. Potom pridáme na polmesiace nakrájanú uhorku.
Ďalej pridáme hrášok. Z kapusty vytlačíme tekutinu a vložíme do misky.
Nakoniec pridáme olej a všetko spolu dobre premiešame.
Bravčový bôčik servírujeme s prílohou a omáčkou, ktorá zostala na panvici.
Prajeme vám dobrú chuť!