Môj manžel si tento recept úplne zamiloval: Najchutnejšie bravčové mäsko, aké sme kedy jedli!

Na panvici pečený bravčový bôčik v lahodnej omáčke, ktorý výborne dopĺňa kapustový šalát ako príloha.
[mashshare]

Recept pre všetkých milovníkov skutočných mäsových pochúťok.

 

 

Na panvici pečený bravčový bôčik v lahodnej omáčke, ktorý výborne dopĺňa kapustový šalát ako príloha.

Výborný recept na neodolateľný bravčový bôčik z portálu retete-usoare.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1,5 kg bravčového bôčika

soľ

mleté čierne korenie

500 ml svetlého piva

2 ČL granulovaného cesnaku

1 hviezdu anízu

50 ml sójovej omáčky

1 ČL mletej papriky

1/3 ČL feferónových vločiek

2 ČL kryštálového cukru

1/3 ČL mletej senovky gréckej (voliteľné)

2 strúčiky cesnaku

vetvičku rozmarínu

Na šalát:

 

 

3 varené zemiaky

soľ (podľa chuti)

cibuľu

3 nakladané uhorky

300 g kyslej kapusty

100 g zeleného hrášku

slnečnicový olej (podľa chuti)

Postup:

Bravčový bôčik dôkladne umyjeme a usušíme. Nakrájame na rovnaké časti.

Kúsky mäsa zo všetkých strán posypme soľou a čiernym korením.

 

 

Potom mäso položíme na suchú horúcu panvicu.

Smažíme na vysokej teplote zo všetkých strán, kým nezhnedne.

Teplotu znížime na minimum a do panvice nalejeme pivo.

Potom zvýšime teplotu na strednú. Pridáme badián a granulovaný cesnak.

Kúsky mäsa otočíme zo všetkých strán, aby sa všetok granulovaný cesnak rozpustil v pive.

 

 

Panvicu prikryjeme a bravčový bôčik varíme 10 minút na miernom ohni.

V miske zmiešame sójovú omáčku, papriku, čili vločky a cukor.

Omáčku pridáme do panvice. Prikryjeme a pokračujeme vo varení mäsa 60-90 minút, kým nebude mäkké.

20 minút pred koncom varenia stiahneme pokrievku z panvice, aby sa omáčka postupne zredukovala.

V tomto bode môžeme do omáčky pridať mletú senovku grécku.

 

 

5-10 minút pred odstavením mäsa z ohňa pridáme do panvice rozmarín a nakrájaný cesnak.

Bôčik vyberieme z panvice a nakrájame na plátky.

Počas pečenia mäsa môžeme pripraviť prílohu. Zemiaky uvaríme v slanej vode a nakrájame na kocky.

Do misky so zemiakmi pridáme na kocky nakrájanú cibuľu. Potom pridáme na polmesiace nakrájanú uhorku.

 

 

Ďalej pridáme hrášok. Z kapusty vytlačíme tekutinu a vložíme do misky.

Nakoniec pridáme olej a všetko spolu dobre premiešame.

Bravčový bôčik servírujeme s prílohou a omáčkou, ktorá zostala na panvici.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes