Neviete, čo pripraviť na obed? Máme pre vás výbrné jedlo.
Rýchle a chutné jedlo podľa receptu z Ricette di Casa Mia, na ktoré potrebujete len pár bežne dostupných surovín.
Vyskúšajte ho ešte dnes a uvidíte, že si ho zamiluje celá rodina!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
600 g zemiakov
300 g mletého mäsa
soľ čierne mleté korenie podľa chuti
petržlenovú vňať
1 vajce
100 g tvrdého syra
strúhanku
1 vajce
20 ml sladkej smotany
2 ČL papriky
2 PL múky
olej
Postup:
Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme do mäkka v osolenej vode.
Mleté mäso si dáme do misy, osolíme a okoreníme.
Zmiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou.
Pridáme 1 vajce a všetko spolu premiešame.
Uvarené zemiaky roztlačíme na kašu, osolíme, okoreníme, premiešame s nastrúhaným syrom.
Keď nám vznikne kompaktná hmota, tvarujeme z nej stredne veľké placky.
Tie plníme mäsovou zmesou a tvarujeme do valčekov.
Do misky si rozklepneme vajíčko, zmiešame ho so smotanou, červenou mletou paprikou a múkou.
Všetko vyšľaháme vidličkou.
Do druhej misky si nasypeme strúhanku.
Začneme obaľovať zemiakové valčeky najskôr vo vajíčkovej zmesi a potom v strúhanke.
Následne ich z oboch strán vysmažíme na rozhorúčenom oleji.
A ukladáme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočnej mastnoty.
Podávame napríklad so zeleninovým šalátom.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: