Chutné pokrmy nemusia byť drahé ani náročné.
Veľakrát stačí len sa nebáť a skúsiť skombinovať ingrediencie, ktoré by vám len tak nenapadli.
V našom recept napríklad fazuľu a sleďa.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Delikatesa z plechovky fazúľ
Neobvyklý, ale napriek tomu veľmi chutný a sýty šalát si môžeme doma pripraviť z plechovky fazúľ.
Proteín, ktorý je vo fazuliach obsiahnutý, je podobný mäsovému proteínu.
Na prípravu potrebujeme:
150 g fazule v konzerve
nakladanú uhorku
filet zo sleďa
4 varené vajcia
majonézu
1 menšiu červenú cibuľu
kôpor
soľ
Postup:
Najprv starostlivo očistíme filet zo sleďa.
Potom ho nakrájame na malé kocky a preložíme do misky.
Vajcia uvaríme na tvrdo a nakrájame na kocky, pridáme do misky.
Dôkladne premiešame.
Potom pridáme fazuľu z konzervy.
Uhorku nakrájame na malé kocky.
Tiež ju pridáme do misky.
Cibuľu zbavíme šupky a nakrájame na tenké plátky.
Rukami ich rozoberieme na prúžky.
Cibuľu umiestnime do misky a všetko opäť dôkladne premiešame.
Šalát ochutíme soľou a na jemno nakrájaným kôprom.
Podľa chuti pridáme do šalátu majonézu.
Zamiešame a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!