Zázračný chlebík bez miesenia – hrnčekový recept: U nás sa ani nečaká, kým vychladne – toto sa s chlebom z obchodu nedá porovnať!

Chlebík najlepšie chutí v prvý deň po upečení, ale je taký jednoduchý, že ho môžete robiť, kedy vám len napadne.
[mashshare]

Náš najobľúbenejší chlebík z hrnca.

 

 

Je úplne jednoduchý a netreba ho vôbec miesiť.

Chlebík najlepšie chutí v prvý deň po upečení, ale je taký jednoduchý, že ho môžete robiť, kedy vám len napadne.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Recept sme našli na kanáli Pinch of Yum.

 

 

Skúste ho napríklad už dnes na večeru, je nesmierne chrumkavý a má mäkučkú striedku.

Potrebujeme:

3 poháre hladkej múky T 650

1,5 pohára vlažnej vody

1/2 ČL sušeného droždia

1,5 ČL soli

Voliteľné:

 

 

drvená rasca

hrubozrnná soľ

sezamové, ľanové alebo slnečnícové semienka

Postup:

Poznámka:

Netreba sa báť, ak je cesto tekutejšie, chlebík sa krásne upečie aj tak, dokonca podľa mňa je ešte lepší.

 

 

Do misky dáme všetky suché prísady.

Zamiešame.

Pridáme vodu a znovu zamiešame.

 

 

Zakryjeme fóliou.

Cesto necháme kysnúť 12 hodín.

Ja robím večer a ráno vyklopím na dosku.

 

 

Trošku poprekladám do bochníku nechám hodinku nakysnúť.

Medzitým rúru nechám rozohriať na 230 a na polhodinu dám liatinový hrniec do rúry vyhriať.

 

 

Môže byť aj z jenského skla ale musí mať vrchnák.

Do horúceho hrnca alebo pekáča opatrne preložíme nakysnuté cesto na papieri na pečenie.

Zakryjeme a pečieme 30 minút.

 

 

Odkryjeme a pečieme ešte 20 minút, aby sa nám urobila krásna chrumkavá kôrka.

A je hotovo.

Vyklopíme a trocha potrieme studenou vodou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes