Receptov na domáci chlebík tu už bolo mnoho, ale predsa sa vždy nájde recept, ktorý prekoná všetky ostatné.
Dnes však pre vás niečo skutočne špeciálne – ten najjednoduchší recept na chlebík, aký tu keby bol.
Navyše, tento chlebík je výnimočný aj tým, že sa upečie za 15-20 minút,
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Úžasný domáci recept od pani Sivli Š.
Ak máte radi nové chute, chlebík môžete ozvláštniť semienkami, osmaženou cibuľkou, kúskami olív.
Potrebujeme:
500g hladká múka
1 bal sušeného droždia
10 g kr. cukru
10 g soli
Rasca celá
300 ml teplej vody
Na potretie:
Mlieko
Voliteľné:
Sezamové semienka
Ľanové semienka
Osmažená cibuľka
Olivy
Postup:
Nachystáme si väčšiu misku na zmiešanie prísad.
Nasypeme múku, pridáme vodu, droždie a cukor.
Dobre premiešame a nakoniec pridáme soľ.
Vmiešame aj rascu – prípadne aj iné prísady podľa chuti.
Cesto necháme na teplom mieste vykysnúť – cesto dvakrát zväčší svoj objem, trvá to asi hodinku.
Po uplynutí tohoto času si nachystáme plech a vyložíme ho papierom na pečenie.
Cesto preložíme na plech, vyformujeme do tvaru bochníka.
Potrieme mliekom a dáme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 240 stupňov 15-20 minút – riaďte sa podľa svojej rúry.
Chlieb je neskutočne dobrý – mäkučký vnútri a na povrchu chrumkavý.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)