Na víkedn som upiekla MEDOVÝ KRÉMEŠ: Najlepší recept na domáci zákusok!

Za týmto dezertom sa idú všetci zblázniť: Mizne zo stola rýchlosťou blesku!

Tento chutný dezert si zamilujete.

Lahodná chuť medového plátu a fantastického krému a konzistencia, ktorá sa rozplýva na jazyku.

Vyskúšajte a neoľutujete!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postupujte podľa tohto receptu z portálu kozossegireceptek.

Potrebujeme:

Ingrediencie na cesto:

 

 

55 dkg hladkej múky

1 polievková lyžica kakaového prášku

1 čajová lyžička mletej škorice

8 dkg rastlinného tuku (alebo masla)

10 dkg práškového cukru

1 lyžička sódy bikarbóny

 

 

2 celé vajcia

6 polievkových lyžíc tekutého medu

6 polievkových lyžíc kyslej smotany

Zloženie krému:

 

 

3 vaječné žĺtky

3 lyžice kryštálového cukru

3 vrchovaté polievkové lyžice hladkej múky

2 balíčky vanilkového cukru (20 g)

 

 

7 dl mlieka

20 dkg masla (alebo margarínu)

20 dkg práškového cukru

3-4 lyžice rumu (alebo arómy)

džem (marhuľa) alebo podľa chuti

 

 

Na polevu:

12-15 dkg horkej, mliečnej alebo bielej čokolády

4-5 lyžíc oleja na varenie.

Príprava:

Rozdrobte múku s maslom.

 

 

Zmiešajte práškový cukor, kakaový prášok, škoricu, sódu bikarbónu, potom 2 celé vajcia, 4-6 lyžíc medu s cca. rovnakým množstvom kyslej smotany.

Vypracujeme kompaktné cesto.

Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti, necháme trochu odležať a na pomúčenej doske vyvaľkáme pláty na hrúbku chrbta noža.

 

 

Položíme na zadnú stranu vymastenej plynovej panvice a po jednom pečieme do svetlohneda.

3 žĺtky a 3 lyžice cukru dobre vymiešame.

Pridáme 2 balíčky vanilkového cukru a 3 vrchovaté lyžice múky a vymiešame so 7 dl mlieka do hladka.

 

 

Uvaríme z neho hustý krém.

Kým vychladne, vymiešame 20 dkg masla s 20 dkg práškového cukru.

Pridáme 3-4 lyžice rumu alebo primerané množstvo arómy a zmiešame s vychladnutým krémom.

 

 

Pláty cesta naplníme.

Naplňte polovicu krému medzi 2 plátmi.

Medzi druhý a tretí plát natrieme marhuľový džem.

 

 

Zvyšný krém rozotrieme medzi tretí a štvrtý plát.

Horkú čokoládu rozpustíme so 4-5 lyžicami kuchynského oleja, potom ju nalejeme na vrch dezertu a uhladíme.

Hotový dezert odložíme do chladničky na 1 deň a nakrájame.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes