Tento chutný dezert si zamilujete.
Lahodná chuť medového plátu a fantastického krému a konzistencia, ktorá sa rozplýva na jazyku.
Vyskúšajte a neoľutujete!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z portálu kozossegireceptek.
Potrebujeme:
Ingrediencie na cesto:
55 dkg hladkej múky
1 polievková lyžica kakaového prášku
1 čajová lyžička mletej škorice
8 dkg rastlinného tuku (alebo masla)
10 dkg práškového cukru
1 lyžička sódy bikarbóny
2 celé vajcia
6 polievkových lyžíc tekutého medu
6 polievkových lyžíc kyslej smotany
Zloženie krému:
3 vaječné žĺtky
3 lyžice kryštálového cukru
3 vrchovaté polievkové lyžice hladkej múky
2 balíčky vanilkového cukru (20 g)
7 dl mlieka
20 dkg masla (alebo margarínu)
20 dkg práškového cukru
3-4 lyžice rumu (alebo arómy)
džem (marhuľa) alebo podľa chuti
Na polevu:
12-15 dkg horkej, mliečnej alebo bielej čokolády
4-5 lyžíc oleja na varenie.
Príprava:
Rozdrobte múku s maslom.
Zmiešajte práškový cukor, kakaový prášok, škoricu, sódu bikarbónu, potom 2 celé vajcia, 4-6 lyžíc medu s cca. rovnakým množstvom kyslej smotany.
Vypracujeme kompaktné cesto.
Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti, necháme trochu odležať a na pomúčenej doske vyvaľkáme pláty na hrúbku chrbta noža.
Položíme na zadnú stranu vymastenej plynovej panvice a po jednom pečieme do svetlohneda.
3 žĺtky a 3 lyžice cukru dobre vymiešame.
Pridáme 2 balíčky vanilkového cukru a 3 vrchovaté lyžice múky a vymiešame so 7 dl mlieka do hladka.
Uvaríme z neho hustý krém.
Kým vychladne, vymiešame 20 dkg masla s 20 dkg práškového cukru.
Pridáme 3-4 lyžice rumu alebo primerané množstvo arómy a zmiešame s vychladnutým krémom.
Pláty cesta naplníme.
Naplňte polovicu krému medzi 2 plátmi.
Medzi druhý a tretí plát natrieme marhuľový džem.
Zvyšný krém rozotrieme medzi tretí a štvrtý plát.
Horkú čokoládu rozpustíme so 4-5 lyžicami kuchynského oleja, potom ju nalejeme na vrch dezertu a uhladíme.
Hotový dezert odložíme do chladničky na 1 deň a nakrájame.
Dobrú chuť!