Skutočne chutné mäsové jedlo s neodolateľne jemnou omáčkou.
Toto jedlo je ideálne na špeciálnu príležitosť, ale aj na dennú konzumáciu.
Z malého množstva jednoduchých ingrediencií vyčarujete kráľovský pokrm.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Nenáročný recept na obľúbenú domácu sviečkovú na omáčke z youtube kanála Cocinando a mi manera.
Potrebujeme:
1 alebo 2 bravčové panenky
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
Na omáčku:
1 strednú cibuľu
1 strúčik cesnaku
120 ml bieleho vína
1 nie veľmi veľkú mrkvu
1 PL hladkej múky
1 pohár mäsového vývaru
Postup:
Na začiatku umyjeme bravčové mäso. S pomocou veľmi ostrého noža odstránime tuk.
Potom mäso vysušíme pomocou papierovej utierky.
Panenku z oboch strán posypeme soľou a čiernym korením.
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky.
Potom nakrájame na kocky aj mrkvu.
Nasekáme cesnakový strúčik.
Na panvici zohrejeme väčšie množstvo oleja.
Vložíme mäso a na strednom ohni opečieme zo všetkých strán do zlatista.
Osmaženú panenku preložíme na tanier.
V tom istom oleji, v ktorom sme opekali mäso, osmažíme aj nakrájanú zeleninu.
Na miernom ohni smažíme do zlatista.
Potom pridáme víno a smažíme, kým sa alkohol neodparí.
Pridáme múku, dobre zamiešame a smažíme pár minút.
Nalejeme vývar a premiešame, aby sa nevytvorili hrudky.
Do panvice vložíme panenku.
Trochu zvýšime teplotu, aby sme omáčku priviedli do varu.
Všetko spolu necháme variť asi 5 minút a potom mäso otočíme.
Potom omáčku prelejeme do nádoby.
Tyčovým mixérom šľaháme, kým nezískame jemnú omáčku.
Tesne pred servírovaním nakrájame panenku na stredné alebo hrubé plátky.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: