DÔVOD, prečo moja babička v kuchyni NIKDY nemieša sódu bikarbónu a ocot: Zapamätajte si to na celý život!

Praktické tipy, ktoré vám pomôžu pripraviť ešte chutnejšie jedlo!

Aj skúsené gazdinky sa občas dopúšťajú chýb z nevedomosti a ako sa hovorí, učiť sa treba celý život. 

Niekedy stačí poznať jednoduché triky a zásady, na ktoré sme my ešte neprišli.

Preto vám prinášame 7 užitočných rád, ktoré vám pomôžu pripraviť ešte chutnejšie jedlo!

 

 

Naučte sa ich s nami vďaka portálu retete-usoare.

Dozviete sa napríklad aj to, prečo by sa sóda bikarbóna nemala hasiť octom a ďalších 6 gastronomických zásad, ktoré vám nepochybne pomôžu pripraviť skutočné kulinárske diela!

Paradajky nepridávajte k ostatnej zelenine

 

 

Paradajky totiž obsahujú kyselinu, ktorá spomaľuje prípravu inej zeleniny.

Preto na začiatku vložte do panvice cibuľu, mrkvu, papriku a až na konci pridávajte paradajky, keď už ostatná zelenina zmäkne. 

Cestoviny neumývajte

 

 

Škrob zostáva na povrchu uvarených cestovín, čo prispieva k absorpcii paradajkovej omáčky a to je dôležitý detail v procese prípravy tohto pokrmu.

A pamätajte, kvalitné cestoviny vyrobené z tvrdých odrôd pšenice sa nelepia a nerozvaria sa.

Pred kúpou si preto všímajte ich zloženie!

Polievku na začiatku jej prípravy nesoľte

 

Predstavte si, že polievku na začiatku varenia osolíte.

Potom dlho vrie a postupne sa odparuje, čiže jej objem sa zmenšuje a množstvo soli ostáva nezmenené.

V dôsledku toho môže byť nakoniec polievka príliš slaná.

Na prípravu zemiakového pyré nepoužívajte ručný mixér

 

Mixér premení uvarené zemiaky na viskózne a tvárne lepidlo.

Je preto oveľa rozumnejšie použiť na zemiakovú kašu radšej vidličku alebo pučidlo. 

Nedávajte na pizzu veľa surovín

 

 

Veľké množstvo oblohy bráni tomu, aby sa cesto poriadne upieklo.

Podávanie takejto pizze je tiež nevzhľadné, pretože suroviny z nej padajú.

Cibuľu krájajte tesne pred jej použitím

 

 

Nadrobno pokrájaná cibuľa zhorkne už za 7 – 10 minút.

Preto sa musí nakrájať tesne predtým, ako ju pridáte do jedla.

Nehaste sódu bikarbónu octom

 

 

Keď sa sóda bikarbóna uhasí octom, väčšina výsledného oxidu uhličitého, ktorý je potrebný na uvoľnenie cesta, sa odparí.

Odporúčame vám vyskúšať iný spôsob, ako pridať sódu bikarbónu do pečiva.

Do 2 pohárov nalejte 3 – 4 polievkové lyžice vody, potom v jednom rozpustite sódu bikarbónu a v druhom trochu citrónovej šťavy alebo soli.

Následne pridajte obsah pohárov do cesta.

Veríme, že pre vás budú tieto rady užitočné a želáme veľa šťastia pri varení!

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.