Pripravte si výnimočný dezert, ktorý sa okamžite stane hitom vášho stola!
Neskutočne rýchly sušienkový koláč s nezabudnuteľným vizuálom.
Výnimočný recept z youtube na zaujímavý a chutný dezert.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 balíček kakaových sušienok
1,5 balíčka okrúhlych sušienok
3 poháre mlieka
3/4 pohára kryštálového cukru
2 balenia vanilkového pudingu v prášku (bez cukru)
2 žĺtky
1 PL pšeničnej múky
200 g masla
Na polevu:
200 g masla
1/2 šálky vody
1/2 šálky kryštálového cukru
2 šálky + 1 PL sušeného mlieka
1 PL kakaa
Postup:
Do misky nalejeme 3/4 pohára mlieka, pridáme žĺtky, cukor, múku, puding a zmes vyšľaháme do hladka.
Zvyšné mlieko prevaríme, do vriaceho mlieka vlejeme rozšľahanú zmes a uvaríme puding.
Puding necháme vychladnúť najlepšie na izbovú teplotu.
V miske rozšľaháme zmäknuté maslo, potom po lyžičkách pridávame vychladnutý puding a miešame, kým sa suroviny nespoja.
Plech vystelieme papierom na pečenie, na dno poukladáme vrstvu kakaových sušienok, natrieme ich polovicou pudingového krému.
Na krém uložíme druhú vrstvu sušienok a natrieme zvyšným pudingom.
Na vrch dezertu vertikálne poukladáme okrúhle sušienky a vložíme ho do chladničky.
Maslo dáme do hrnca, pridáme cukor, vodu, privedieme do varu, zamiešame, odstavíme z horáka a necháme mierne vychladnúť.
Do vychladnutej (ale ešte teplej) zmesi pridáme sušené mlieko a vymiešame do hladka.
Mliečnu hmotu rozdelíme na 2 rovnaké časti, do jednej pridáme sušené mlieko, do druhej pridáme kakao a premiešame.
Vychladnutý koláč polejeme striedavo svetlou a tmavou polevou.
Dezert s polevou vložíme cca na dve hodiny do chladničky, kým nestuhne poleva.
Po stuhnutí môžeme úžasný dezert servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: