Výborný tip, ako si doma vyrobiť nadýchanú šľahačku aj bez smotany na šľahanie. je výborná a skvele drží.
Ja ju robím takto už roky a sme s ňou veľmi spokojní, chutí nám viac, ako kupovaná.
Ak nemáte maslo, môžete skúsiť použiť aj margarín, ale maslo je maslo.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
200 gramov masla
2 šálky mlieka
3/4 šálky cukru
1/3 šálky kukuričného škrobu
1 čajová lyžička vanilkovej esencie (voliteľné)
Postup:
Kukuričný škrob zmiešajte s 1/2 šálkou mlieka.
Zahrejte zvyšnú 1 a 1/2 šálku mlieka spolu s cukrom.
Keď sa tekutina začne variť, pridajte kukuričný škrob s mliekom.
Nechajte variť a miešame, kým nevznikne hustý, hladká hmota.
Odstráňte z tepla a nechajte vychladnúť, ale sem-tam miešajte, aby sa zabránilo tvorbe vrstvy na povrchu zmesi.
Maslo nakrájajte na malé kúsky.
Kúsky masla postupne všľahajte do vychaldnutého krému, pričom za každým kúskom dobre prešľahajte.
Pokračujte v šľahaní, kým krém nie je biely a krásne nadýchaný.
Nakoniec môžeme pridať vanilkovú esenciu.
Skladujeme v chladničke.
Druhý recept
Mali by ste vedieť, že šľahačka, ktorá perfektne drží sa podľa healthline dá pripraviť aj z obyčajného mlieka a želatíny.
Má len nepomerné množstvo tuku v porovnaní so smotanou na šľahanie.
Ak teda v chladničke budete mať len mlieko a žiadnu smotanu, tento trik profíkov sa vám bude výbrne hodiť.
Do tejt šľahačky nemusíte už pridávať stužovač.
Drží perfektne.
Potrebujeme:
500 ml plnotučné mlieko
3 KL želatína v prášku
Postup:
Do 100 ml studeného mlieka nasypte želatínu a nechajte ju napučať.
Potom ju zahrejte (navarte), kým sa celá nerozpustí a stiahnite z plameňa.
V mise, v ktorej budete šľahať, zmiešajte zvyšok (400 ml) s rozpustenou želatínou a misku vložte na cca hodinu do chladničky.
Neskôr vychladnutú zmes vyšľahajte elektrickým šľahačom alebo metličkou ručne so šľahačky.
TIP: Podobne môžete šľahačku ušľahať aj zo smotany na varenie.
Množstvo pridanej želatíny bude samozrejme menšie vzhľadom na vyšší obsah tuku v smotane (11 až 15%).
Na 350 ml smotany na varenie postačí 1,5 lyžičky práškovej želatíny.