RECEPT na najlepšiu krkovičku, aká existujú: Položte ju na cibuľu a kapustu, o tej pochúťke budú všetci rozprávať!

Tento pokrm bude ideálny aj na sviatočnom stole.
[mashshare]

Ak chcete prekvapiť svojich hostí a rodinu, určite pripravte tento recept na zapekané bravčové plátky so zeleninou a syrom.

Tento pokrm bude ideálny aj na sviatočnom stole.

 

 

Delikátny recept na lahodnú zapekanú krkovičku so zeleninou z youtube kanála Zdrowe i smaczne przepisy.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1,5 kg bravčovej krkovičky

4 cibule (2 biele a 2 červené)

soľ

mleté čierne korenie

1 ČL mletej papriky

1 ČL oregana

2 PL octu

4 ČL horčice

1 kapustu

2 cibule

 

 

5 zemiakov

soľ

mleté čierne korenie

2 ČL mletej papriky

1 ČL koriandra

rastlinný olej

3 PL bieleho jogurtu

3 PL majonézy

1 strúčik cesnaku

2 jarné cibuľky

200 g mozzarelly

2 paradajky

Postup:

Krkovičku nakrájame na hrubšie plátky. Ošúpanú cibuľu prekrojíme na polovicu.

Potom nakrájame na plátky.

 

 

Cibuľu vložíme do hlbokej misy. Ochutíme soľou a čiernym korením.

Pridáme papriku, oregano a nalejeme ocot. Ďalej pridáme horčicu a rukou premiešame.

Potom do misy vložíme mäso a zamiešame. Prikryjeme fóliou a necháme hodinu marinovať.

 

 

Kapustu prekrojíme na polovicu a nakrájame na veľké kocky.

Nakrájanú kapustu položíme na plech na pečenie.

Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky a pridáme na plech.

 

 

Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Osolíme a posypeme čiernym korením.

Pridáme mletú papriku a koriander. Zeleninu polejeme olejom a premiešame rukami.

Na vrch zeleniny poukladáme mäso a plech prekryjeme alobalom.

 

 

Potom plech vložíme do predhriatej rúry, pečieme 50 minút pri teplote 200°C.

Do menšej misky pridáme jogurt. Pridáme majonézu a prelisovaný cesnak.

Cibuľku nakrájame na kolieska a pridáme do omáčky.

Ďalej pridáme soľ, čierne korenie a všetko spolu premiešame.

 

 

Po uplynutí doby odstránime alobal z plechu.

Na mäsové plátky naukladáme nastrúhanú mozzarellu. Potom na vrch položíme plátok paradajky.

Plech vložíme späť do rúry a pečieme ďalších 10 minút pri teplote 200°C.

Po upečení môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes