Ak chcete prekvapiť svojich hostí a rodinu, určite pripravte tento recept na zapekané bravčové plátky so zeleninou a syrom.
Tento pokrm bude ideálny aj na sviatočnom stole.
Delikátny recept na lahodnú zapekanú krkovičku so zeleninou z youtube kanála Zdrowe i smaczne przepisy.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1,5 kg bravčovej krkovičky
4 cibule (2 biele a 2 červené)
soľ
mleté čierne korenie
1 ČL mletej papriky
1 ČL oregana
2 PL octu
4 ČL horčice
1 kapustu
2 cibule
5 zemiakov
soľ
mleté čierne korenie
2 ČL mletej papriky
1 ČL koriandra
rastlinný olej
3 PL bieleho jogurtu
3 PL majonézy
1 strúčik cesnaku
2 jarné cibuľky
200 g mozzarelly
2 paradajky
Postup:
Krkovičku nakrájame na hrubšie plátky. Ošúpanú cibuľu prekrojíme na polovicu.
Potom nakrájame na plátky.
Cibuľu vložíme do hlbokej misy. Ochutíme soľou a čiernym korením.
Pridáme papriku, oregano a nalejeme ocot. Ďalej pridáme horčicu a rukou premiešame.
Potom do misy vložíme mäso a zamiešame. Prikryjeme fóliou a necháme hodinu marinovať.
Kapustu prekrojíme na polovicu a nakrájame na veľké kocky.
Nakrájanú kapustu položíme na plech na pečenie.
Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky a pridáme na plech.
Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Osolíme a posypeme čiernym korením.
Pridáme mletú papriku a koriander. Zeleninu polejeme olejom a premiešame rukami.
Na vrch zeleniny poukladáme mäso a plech prekryjeme alobalom.
Potom plech vložíme do predhriatej rúry, pečieme 50 minút pri teplote 200°C.
Do menšej misky pridáme jogurt. Pridáme majonézu a prelisovaný cesnak.
Cibuľku nakrájame na kolieska a pridáme do omáčky.
Ďalej pridáme soľ, čierne korenie a všetko spolu premiešame.
Po uplynutí doby odstránime alobal z plechu.
Na mäsové plátky naukladáme nastrúhanú mozzarellu. Potom na vrch položíme plátok paradajky.
Plech vložíme späť do rúry a pečieme ďalších 10 minút pri teplote 200°C.
Po upečení môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: