Skvelá omáčka servírovaná v plytkej mise. Vyzerá vynikajúco a chutí ešte lepšie. Podáva sa k údenému mäsu, šunke, alebo len tak, s čerstvým pečivom.
Potrebujeme:
1 menší pohár chrenu (170-200g)
300 g majonézy
400 g kyslej smotany
2 strúčiky cesnaku
3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ podľa chuti
Na vrch:
8 vajce uvarených natvrdo
Postup:
Všetky prísady na omáčku zmiešame a dochutíme soľou a ľubovolnými koreninami – napríklad čiernym korením a sladkou paprikou.
Zmes navrstvíme do plytkej misy, uhladíme a do zmesi vložíme vajcia prekrojené na polovice. Posypeme petržlenovou vňaťou alebo zelenou cibuľkou a vložíme vychladiť do chladničky.
Omáčka sa podáva k údenému, alebo len tak so šunkou a čerstvým pečivom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika