Dostali ste chuť na niečo dobré a chceli by ste vyskúšať nový recept?
Stavte na tieto lahodné kuracie kúsky na cesnakovou masle.
Vynikajúce jedlo, ktoré máte raz dva na stole.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z YouTube kanála Delicious and easy recipes.
Príprava je veľmi jednoduchá.
Mäsko stačí len dochutiť, opiecť a zmiešať s cesnakovým maslom.
Celý postup nájdete nižšie.
Potrebujeme:
400 g vykostených kuracích stehien
čierne mleté korenie
soľ
5 PL hladkej múky + 2 PL hladkej múky
rastlinný olej
5 strúčikov cesnaku
kúsok masla
1 PL oregana
citrónovú šťavu z 1/2 citróna
1 PL nasekanej petržlenovej vňate
Postup:
Mäso si v prípade potreby vykostite a pokrájajte na menšie kúsky.
Následne ho vložte do misy.
Posypte ho čiernym korením, osoľte a premiešajte.
Mäso posypte hladkou múkou a premiešajte, aby sa každý kúsok obalil.
Panvicu si dajte na sporák, nalejte trochu oleja a zapnite na mierny ohrev.
Kuracie kúsky ukladajte do rozhorúčeného oleja a opekajte asi 5 – 6 minút z každej strany dozlatista.
Cesnak si ošúpte, rozpučte nožom a nasekajte na malé kúsky.
Keď sú kuracie kúsky opečené dozlatista, vyberte ich z panvice a na panvicu dajte kúsok masla.
Nechajte ho rozpustiť a osmažte na ňom pripravený cesnak.
Cesnak na panvici zaprášte 2 lyžicami múky a premiešajte.
Následne podlejte 125 ml vody.
Pridajte 1 lyžicu oregana, trochu čierneho korenia a premiešajte.
Nakoniec ešte prilejte citrónovú šťavu, osoľte a pridajte kuracie kúsky.
Premiešajte, posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a môžete podávať s obľúbenou prílohou.
Dobrú chuť!