Nesmrteľný RECEPT na strojčekové koláčiky z čias socializmu: Babka do nich pridávala JEDNU ŠPECIÁLNU prísadu, vďaka nej sú dokonalé !

Ešte pred pár rokmi boli tieto sušienky na stole takmer v každej domácnosti.

Postupom času upadli do zabudnutia, keď ikonické mlynčeky nahradili multifunkčné kuchynské roboty.

Tradičný mlynček na mäso má však aj iné využitie, o ktorom nie každý vie.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Portál newsy.gotujmy uverejnil recept na strojčekové pečivo, ktoré tieto sviatky musíte vyskúšať.

Toto krehké pečivo sa skvele hodí aj na sviatočný stôl. 

Vaši rodičia si tieto koláčiky určite pamätajú a možno si na ne spomeniete aj vy.

 

 

Pre mnohých ľudí je táto maškrta symbolom bezstarostného, ​​blaženého detstva.

Strojové sušienky boli hitom za socializmu a postupne upadajú do zabudnutia. 

Pečivo vyrobené pomocou mlynčeka na mäso so špeciálnym sušienkovým nadstavcom je na prípravu celkom jednoduché, takže ho zvládne aj úplný začiatočník bez skúseností s pečením.

Vďaka rôznym vzorom na nadstavci je možné vyrobiť si tieto krehké sušienky v rôznych tvaroch. 

 

 

Bude vám stačiť pár ingrediencií, ktoré máte pravdepodobne už aj doma.

Nielenže sa rýchlo pripravujú, ale rovnako rýchlo zmiznú z taniera!

Ich ďalšou výhodou je, že sa dajú dlhodobo skladovať na suchom a tmavom mieste.

Ak chcete, môžete ich kombinovať s čokoládou, ako polomáčané sušienky.

Fantázii sa medze nekladú.

 

 

Vďaka nim budete mať v prípade neohlásených hostí vždy niečo sladké poruke.

Ak im dokážete odolať.

Naučte sa tento recept na rýchle a chutné sušienky!

 

 

Aj keď v minulosti naše mamy a staré mamy často piekli tzv. strojové pečivo na bravčovej masti.

Tento ušľachtilý tuk im dodá jedinečnú arómu, aj chuť.

 

 

Ako pripraviť sušienky krok za krokom?

Keď už vieme, o aké sušienky ide, prejdime k osvedčenému receptu.

 

 

Ingrediencie

1 kg múky

220 g bravčovej masti

280 g masla

180 g práškového cukru

60 g smotany

4 žĺtky

Spôsob prípravy

Suroviny vyberte z chladničky ešte pred prípravou, aby mali izbovú teplotu.

Medzitým si preosejeme múku.

 

 

Vďaka tomu ju prevzdušníte a koláčiky budú krehké.

Do misky s múkou pridajte práškový cukor.

Potom maslo a masť nakrájame na menšie kúsky a pridáme do misy s múkou.

Do misky pridáme aj žĺtky a smotanu.

 

 

Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré preložíme do potravinovej fólie a dáme aspoň na hodinu stuhnúť do chladničky.

Po uplynutí tejto doby pripravte sušienky pomocou kuchynského robota.

Ak túto možnosť nemáte, vždy to môžete urobiť inak.

Cesto rozvaľkáme a pomocou vykrajovača ho rozdelíme na menšie kúsky.

Pripravené sušienky naukladajte na vymastený plech a vložte do rúry na 15 minút.

 

 

Sušienky by sa mali piecť pri teplote 200 °C.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes