Ak chcete získať naozaj luxusný rezeň, táto rada sa vám určite bude hodiť.
Rezne sú úžasne jemné, trojobal krásne chrumkavý a vôbec nie sú mastné.
Takéto rezne vedel pripraviť náš dedko šéfkuchár a naučil nás tento postup.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Jeho rezne boli vždy vychýrené a doteraz som lepšie nejedla.
Potrebujeme:
Mlieko
Bravčové mäso
Staršie rožky
Strúhanka
Múka
Vajcia+trocha svetlého piva
Niekoľko krajcov chleba
Postup:
Mäso si pred prípravou klasicky naklepeme.
Nasolíme a pred obaľovaním ho aspoň na 1 hodinu namočíme do mlieka, vďaka ktorému bude mäso jemné.
Ešte lepšie je nechať rezne v mliečnej marináde v chladničke počas noci (hlavne ak máte tuhšie mäso).
Až potom ich obalíme v trojobale a vyprážame.
Na trojobal si rozmixujeme staršie rožky na strúhanku.
Vajcia vyšľaháme s trochou svetlého piva a do samostatnej misky nasypeme múku.
Obaľujeme nasledovne:
najprv obalíme v múke, potom vo vajíčku zmiešanom s trochou piva, následne opäť vo múke a rozšľahanom vajci.
Napokon môže prísť na rad konečne strúhanka.
Vyprážame na bravčovej masti.
Ak chcete obzvlášť jemné mäsko, šťavnaté mäsko , chrumkavú strúhanku a minimum tuku
Rezne sprudka krátko osmažíme na masti.
Rúru rozohrejeme na 110 ° C.
Do väčšieho hrnca, alebo pekáča dáme hrubé krajce chleba.
Na ne položíme vyprážané rezne.
Dáme prikryté na 45 minút do rúry.
Výsledok je šťavnaté nevysušené mäso a chrumkavá strúhanka s minimom tuku.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)