Nepečená torta BIELY ANJEL: Z tortových oblátok a šľahačky robím najlepší nedeľný dezert!

Dezert bez pečenia s jednoduchou prípravou a fantastickou chuťou.

„Biely anjel“ je lahodný dezert s jemnou oblátkou, vanilkovým krémom a mletým lieskovým orieškom.

Ľahký, vzdušný, veľmi rýchly a hlavne jednoduchý na prípravu.

 

 

Nenáročný recept na lahodný krémový dezert z youtube kanála Domaći Recepti.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 l mlieka (sójové, ovsené, mandľové, palmové…)

200 ml vody

200 g kryštálového cukru

240 g pudingu s vanilkovou príchuťou (6 balení po 40 g)

250 g margarínu

 

 

100 g práškového cukru

300 g šľahačky v prášku

300 ml sýtenej alebo studenej vody

100-200 g pražených mletých lieskových orieškov

tortové oblátky

200 g bielej čokolády

Postup:

Do hrnca nalejeme 750 ml mlieka. Pridáme vodu.

Hrniec preložíme na sporák a zohrejeme.

 

 

Do misky nasypeme puding. Pridáme kryštálový cukor.

Nalejeme 250 ml mlieka.

Podľa potreby dochutíme vanilkovým cukrom.

Všetko spolu premiešame metličkou.

Za občasného miešania zohrejeme mlieko na strednom ohni.

 

 

Chvíľu pred zovretím mlieka pridáme puding a premiešame.

Počas miešania varíme, kým puding nezhustne.

Potom hrniec odstavíme z ohňa.

 

 

Do pudingu nalámeme bielu čokoládu.

Metličkou miešame, kým sa nerozpustí.

Puding prekryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť.

 

 

Do samostatnej misky pridáme margarín a práškový cukor.

Mixérom vyšľaháme krém.

Potom vyšľaháme vychladnutý puding.

 

 

Do vyšľahaného masla na dvakrát pridáme puding a prešľaháme.

Potom do ďalšej misky nasypeme práškovú šľahačku.

Nalejeme vodu a mixérom vyšľaháme krém.

 

 

Na tácku nanesieme trochu krému, aby sa nám neprilepila oblátka.

Položíme oblátku, potrieme pudingom, posypeme pomletými orechmi a nanesieme vrstvu šľahačky.

Trochu pudingu a šľahačky si odložíme bokom, aby sme mali nakoniec čím potrieť celý dezert.

 

 

Celý proces s potieraním a posýpaním orieškami opakujeme, kým sa nám neminú oblátky.

Potom dezert jemne zatlačíme rukami a celý potrieme pudingom.

Vrch posypeme orieškami a dezert potrieme šľahačkou.

 

 

Dezert dáme vychladnúť do chladničky.

Nakoniec ozdobíme čokoládovým krémom a šľahačkou.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes